пʼятницю

техніка антицелюлітного масажуМасаж - важлива складова будь-якої програми по корекції фігури. Природно, масаж професійного майстра буде більш ефективний в тому чи іншому випадку, але все ж масаж в домашніх умовах має головну перевагу - його ви можете робити кожен день. Ми пропонуємо Вам освоїти декілька нескладних прийомів за картинками, які ви без проблем зможете регулярно виконувати вдома. За умови регулярного виконання (1-2 рази на день, вранці і / або ввечері) ця техніка антицелюлітного масажу проблемних зон активізує роботу лімфатичної системи і системи кровообігу. Вже після 2-4-х тижнів такого масажу буде помітний результат, шкіра помітно розгладиться.





1. Підготовчий етап. Нанесіть масажне (або антицелюлітне) масло, починаючи від ступень або колін по напряму вгору, здійснюючи при цьому погладжують рухи. Такі підготовчі дії сприятимуть поліпшенню кровообігу через периферійні вени і капіляри ніг.





2. Легкі пощипування. За допомогою пальців пощипувати невеликі ділянки ніжок - внутрішні сторони гомілок, ікри, для пощипування животика, стегон і т.п. використовуйте долоні.Таким чином, Ви поліпшите кровообіг у поверхневих (підшкірних) тканинах. Пощипування і розминання ефективно видаляє різні жирові підшкірні відкладення.





3. Масаж кулаками. Особливо великі відкладення ретельно масажуйте кулаками, у напрямках як на ілюстрації. Таким чином, Ви зможете "розбити" великі ділянки жиру, що поліпшить процеси метаболізму в цих місцях.





4. Масаж буквою "s". Візьміть великі ділянки проблемної шкіри і витягайте їх у вигляді англійської букви S. Ефективно при виконанні постійно міняти напрям на протилежний.





5. Кручений масаж. Розслабте м'язи, захопіть долонями велику ділянку проблемної шкіри і уявіть, що Ви викручуєте рушник.





6. Завершальний етап. Закінчуйте масаж також як і починали, виконайте погладжують поступальні рухи руками вгору по ніжках, направляючи жирові відкладення до виходу з організму через лімфатичну систему і нормалізуючи кров'яний тиск в цих ділянках.



Намагайтеся виконувати всі масажні прийоми без застосування сили, не потрібно шкіру сильно м'яти і розтягувати, щоб не пошкодити капіляри і не залишати синяків. Рухи повинні бути легкими і безболісними. Якщо на початку будь-якої прийом не вдається - не впадайте у відчай, переходьте до наступного, з декількох спроб обов'язково все вийде, і ви зможете відчути техніку масажу.



Теги: антицелюлітний масаж в домашніх умовах, техніка антицелюлітного масажу, як робити антицелюлітний масаж, антицелюлітний масаж в картинках, техніка антицелюлітного масажу в картинках

понеділок

ефірні олії для лікування целюлітуЕфірні олії для лікування целюлітувикористовуються з метою зміцнення клітинних мембран, для стимуляції обмінних процесів, виведення токсинів і затримується в тканинах рідини, поліпшення регенерації шкіри, поліпшення кров'яного живлення клітин шкіри, підвищення тонусу м'язів.



Список ефірних масел, які можна використовувати для лікування целюліту :



Аніс



- Повертає молодість млявою, в'ялої шкірі, підвищує її пружність, нормалізує водно-жировий баланс;



Апельсин



- Потріскана, запалена, суха шкіра;



- Целюліт, ожиріння



Ветівер



- Підвищує еластичність і пружність шкіри;



Грейпфрут



- Целюліт і ожиріння;



Жасмин



- Освіжає, омолоджує в'ялу, зморшкувату шкіру;



- Надає пружності м'язів, особливо грудей, використовується для "силует-масажу", що сприяє м'язової корекції фігури;



Іланг-іланг



- Сприяє омолодженню шкіри, захищає шкіру від несприятливих зовнішніх впливів і зволожує особливо чутливу шкіру;



Кипарис



- Усуває видимий судинний малюнок під шкірою і точкові крововиливи, кровоточивість ясен;



- Судинозвужувальну при варикозному розширенні вен;



- Целюліт, огрядність (нормалізує водно-жировий обмін);



Ліметта



- Підвищує пружність м'язів живота, грудей і стегон;



- Млява, в'яла, жирна шкіра;



Лимон



- Для догляду за жирною, інфікованої шкірою, що втратила еластичність, при рубцях і целюліті;



Мандарин



- Попереджає поява розтяжок шкіри (стрій);



- Антицелюлітний;



Нероліевое еф. масло



- Попереджає поява розтяжок (стрій) при різкому зниженні маси тіла або після вагітності;



Пачулівое



- Підвищує пружність м'язів бюста, живота і стегон;



Петітгрейновое



- Перешкоджає утворенню розтяжок (стрій), зміцнює м'язи живота, грудей після вагітності;



Рожевого дерева



- Сприяє запобіганню розтяжок шкіри (стрій).



Суміші з цих масел можна використовувати для антицелюлітного масажу, додавати у воду при прийнятті ванни, або застосовувати як косметичний засіб для догляду за тілом. Також дуже ефективні масляні Антицелюлітні обгортання.



Але з ефірними маслами потрібно бути дуже обережними - пропорції при виготовленні сумішей повинні дотримуватися точно. Деякі ефірні масла можуть бути дуже концентрованими і навіть викликати опік. До того ж є певні протипоказання в їх використанні. Одним з протипоказань у використанні ефірних масел є вагітність і захворювання молочних залоз.



Рецепти для антицелюлітної ванни або антицелюлітного масажу:


1. по 2-3 краплі ялівця, фенхеля і лимона


2. 3 краплі ялівцю, по 2 краплі чорного перцю і грейпфрута або апельсина



3. 3 краплі ялівцю, по 1 краплі розмарину, герані і шавлії



Засіб покращує кровообіг:



- По 2-3 краплі чорного перцю, імбиру і герані



Для ванни 6-10 крапель ефірної олії або суміші ретельно розмішати в полстакане молока, кефіру або вершків, можна розчинити 1 чайну ложку меду. Температура води повинна бути приємна тілу (зазвичай 37градусов). Процедура проводиться 15-20 хвилин.



Для масажу на 10 мл олії-основи додається 2-6 крапель ефірної олії або суміші. Масажуються проблемні зони. Як масло основи можна використовувати масло лісового горіха, олія зародків пшениці, або навіть просте оливкова олія.



Теги: ефірні олії, лікування целюліту, шкіра, ванна, масаж

пʼятницю

ароматичні ванни для лікування целюлітуЗастосування аромотерапії дозволяє за допомогою м'яких засобів і природними способами боротися з різними проблемами, в тому числі і зцелюлітом .



Ароматичні ванни сприяють проникненню ефірних масел через слизову оболонку носа і через шкіру. Їх зазвичай беруть 15 - 20 хвилин, при температурі води 36 - 39 градусів і додають 5 - 10 крапель олії з емульгатором (молоко, мед, сироватка, вершки або морська сіль).



При целюліті рекомендується використовувати - 2 краплі олії апельсина, 6 крапель ялівця, 2 краплі грейпфрута, 2 краплі кипариса (в якості емульгатора краще підійдуть вершки - 0,5 склянки).



Теги: целюліт, аромотерапія, ароматичні ванни при целюліті

понеділок

ароматичний антицелюлітний масажАроматичний масаж розслаблених м'язів поліпшує струм лімфи і завдяки цьому сприяє виведенню з організму шлаків, благотворно впливає на нервову систему й шкіру, особливо при боротьбі з целюлітом .



При слабкості сполучної тканини шкіри і при ефекті«апельсинової кірки» добре допомагає ароматичний масаж двічі на день після душу.Антицелюлітний масаж можна робити руками, щіткою, роликом або масажною рукавичкою. Почніть з гомілки і повільно пропрацюйте ногу по напряму вгору.Долонями стисніть шкіру так, щоб вийшов трикутник, і погладьте її великим пальцем у напрямку до решті пальців. Будьте обережні, не давіть сильно. Уникайте масажу розширених і варикозно розширених вен.



Для ароматичного антицелюлітного масажудобре підійде, напрімар, такий склад олій: 8 крапель апельсина, 6 крапель кипариса, 4 краплі ялівця на 50 мл олії жожоба.



Теги: боротьба з целюлітом, антицелюлітний масаж, ароматичний масаж, целюліт

пʼятницю

антицелюлітні обгортання з морською брудомМорська бруд є не тільки джерелом солей, мінералів і біологічно активних речовин, але і аналогом скрабу. Крім того, вона активно витягає зі шкіри жир і шлаки.



Для боротьби з целюлітом морська бруд наноситься на тіло і обертається харчовою плівкою для того щоб створити «ефект сауни». Глибоке прогрівання тіла дозволяє корисним речовинам ефективніше проникати в шкіру, виводити токсини і активізувати кровообіг.



Змийте бруд за допомогою контрастного душу з сильним напором води. Ця процедура покращує тонус судин, благотворно впливає на шкіру і нервову систему. Вода не повинна бути дуже холодною або занадто гарячою.



Потім нанесіть на тіло крем для тіла і займіться масажем . Масажувати руки і ноги слід від периферії до центру, тобто від кистей до плечей і від стоп до стегон, а груди і спину у зворотному напрямку - від центру до периферії.



Антицелюлітні обгортання з морською брудом посилять кровообіг, прискорять обмін речовин, будуть сприяти виведенню токсинів з клітин всіх шарі шкіри, тонізують шкіру, додадуть їй еластичність і пружність.



Бруд можна також змішувати з водоростями, каолінової глиною, натуральними ефірними маслами лимона і материнки, екстрактом кінського каштана або польового хвоща.



Теги: Антицелюлітні обгортання, морська грязь, боротьба з целюлітом

середу

антицелюлітні обгортання - хитрості й тонкостіНе секрет, що завдяки обгортання можна ефективно схуднути і значно поліпшити стан шкіри. Дійсно, обгортання може зменшити об'єм стегон на 2-3 см. Ефект досягається в основному за рахунок зменшення вмісту рідини в тканинах. Разом з цим обгортання докоряють кровообіг і покращують обмін речовин, тому в домашніх умовах їх вважають незамінним помічником у боротьбі з целюлітом.



Деякі хитрості:



Для досягнення максимального ефекту від антицелюлітних обгортань, перед їх проведенням потрібно трохи підготувати організм. Для цього:



1. Потрібно випити кілька літрів корисної рідини, причому третю частину - під час самої процедури.Це може бути зелений чай, мінералка чи просто чиста негазована вода. Оздоровчий ефект буде краще, якщо вода виведе "відпрацьовані" речовини.



2. Обов'язково потрібно поїсти за годину-півтора «до», не можна їсти «під час» і ще протягом 2 годин «після». Нехай шлунок «не відволікає» від роботи організм.



3. Після обгортання шкіра дуже вразлива для ультрафіолету, тому потрібно відмовитися від відвідування сонячних ванн та солярію.



Майстер-клас:



1. Перед самою процедурою очистіть шкіру з допомогою скрабу: він відкриє доступ до більш глибоких шарів. Альтернативою скрабу може стати ванна і розтирання жорсткою мочалкою.



2. Нанесіть на шкіру шар маси для обгортання. У залежності від консистенції це можна зробити великий м'якою кистю або рукою. Рецепти для антицелюлітних обгортань в домашніх умовах ми описували тут .



3. Для створення парникового ефекту використовують:



Поліетиленову плівку - спеціальну косметичну або підійде звичайна для пакування продуктів.



Еластичний бинт, який продається в аптеках. Якщо ви пропустили заняття з цивільної оборони, потренуйтеся напередодні. Це нескладно. Розмотуйте рулончик від себе, намагаючись, щоб він стелився гладко, без складок. Наступний шар повинен трохи закривати попередній. Але не можна сильно туго замотуватися, бинт або плівка не мають тиснути, інакше ви отримаєте прямо протилежний ефект: буде порушений відтік рідини по венозних і лімфатичних судинах.



Якщо ви плануєте зробити зарядку, то в області колін і паху обгортка повинна облягати тіло дуже вільно - між шарами повинно входити 2-3 пальці.



«Тріо» із простирадла, клейонки і одягла. Ці три шари стеляться на ліжку в зворотному порядку і загортаються в них по черзі. Таке пасивне обгортання не гірше активного. У ньому надзвичайно активізуються потові залози і поліпшується обмін речовин. Автор обгортання - пастор Кнейппа (за сумісництвом доктор-натуропат). У XIX столітті він таким чином лікував усі хвороби, правда, в поєднанні з дієтою і травами.



4. Після процедури потрібно прийняти душ.



5. Нанести на шкіру зволожуючий крем підтягаючий (так вона довше збереже ваші досягнення).



Важливо! Обгортання дає найсильніший струс організму, тому його не можна робити часто.Оптимальний режим: 2-3 рази на тиждень, початок курсу - після критичних днів. Обгортання можна робити при шкірних, гінекологічних та серцево-судинних захворюваннях, і категорично забороняються при вагітності. При варикозі протипоказані гарячі обгортання. Холодні ж, навпаки, допоможуть впоратися з набряками, втомою, вагою в ногах.



Теги: як правильно проводити Антицелюлітні обгортання в домашніх умовах

суботу

як позбутися від расяжекРозтяжки є всього лише мікротравмами шкірного покриву. Будь-яка мікротравма піддається лікуванню, звичайно, на ранній стадії. Через що з'являються розтяжки?



Наслідки появи розтяжок різні. Вони можуть виникнути внаслідок гормональних порушень. Ендокринна система працює над життєво важливими процесами в організмі. Прогалини в їх роботі, які відбуваються під час вагітності, статевого дозрівання або менопаузи, можуть призвести до зниження еластичності кожі.Гормональние препарати підвищують ризик розтяжок на 15-17%.



Видалення розтяжок - це проблематична і складна процедура. Якщо ви не можете зберегти еластичність шкіри, не впадайте у відчай. У процесі видалення розтяжок можна застосовувати як фізіотерапевтичні методики, так і лікарські засоби. Найефективнішим засобом від розтяжок є суміщення фізичних вправу із застосуванням кремів і мазей. Кращими кремами є мазі, на основі Муміє.



Одним із самостійних, або що входять в комплекс, заходом з видалення розтяжок є шліфування і пілінг. При використанні методу шліфування різними абразивними засобами або ж лазером відбувається знищення верхніх шарів шкіри, завдяки цьому різниця між шкірою і розтяжками стає не значною.



Коли розтяжки мають наявність значної кількості в'ялої шкіри, надлишкового жирового шару, хорошим варіантом є хірургічне видалення розтяжок і підтягування необхідної ділянки шкіри.Метод дозволяє розгладити шкірний покрив, створити хороший тонус шкірних тканин.



Теги: розтяжки, як позбутися від розтяжок, розтяжки при вагітності, розтяжки після пологів, видалення розтяжок

середу

мезотерапія і озонотерапія як методики лікування целюлітуНайсвіжіші новинки в лікуванні целюліту - ін'єкційні методики: мезотерапія і озонотерапія. Ці процедури запропонують тобі в салонах краси.



Мезотерапія - це введення під шкіру ураженої області дуже тонкою і короткою голкою спеціального антицелюлітного коктейлю (10-20 кубиків).



Рекомендується робити одну ін'єкцію на тиждень, не поєднуючи з іншими процедурами. Хоча метод є досить болючим, він вважається дуже ефективним.



Озонотерапія - менш болюча альтернатива мезотерапії. Під шкіру вводиться озон, при цьому відбувається збагачення тканин киснем, покращується кровообіг і запускається механізм розщеплення жирів.



І хоча методи недешеві, їх результати гарантовано зберігаються протягом року, а якщо будеш ходити в басейн і робити масаж, то й довше.



Теги: методики лікування целюліту, нові методи лікування целюліту, мезотерапія, озонотерапія

пʼятницю

лікувальний масаж як засіб лікування целюлітуРозглянемо, які процедури для лікування целюлітуна різних стадіях захворювання, нам можуть запропонувати в косметичних салонах.



При легкій формі целюліту.



У більшості випадків тобі буде досить пройти курс масажу (від 10 сеансів), SPA-процедури і талассотерапію.



Цілюще масаж.



Ручний масаж завжди був дієвим способом боротьби з целюлітом . Сьогодні клініки краси пропонують новітні розробки в цій галузі, наприклад, іспанський масаж. Серед безлічі іспанських технік - гемолімфатіческій дренаж, після якого покращується гідратація шкіри, активізуються обмінні процеси, і хіромасаж, дія якого спрямована на м'язову систему - підвищується еластичність і тонус м'язів, зменшується в'ялість шкіри.



Ручний цілющий масаж може виконуватися окремо або в процедурному антіцеллюлітном комплексі. Крім того, в салонах застосовується спеціальне антицелюлітне масло, яке додатково сприяє поліпшенню кровопостачання тканин.



SPA-процедури.



Вода надає чудове зміцнює дію на шкіру. У косметичних клініках тобі запропонують багаторівневий гідромасажний комплекс - «кокон» (ванна), в якій можна проводити різні гідропроцедури, інфрачервоні, парові сауни, підводний ручний, а також механічний вібромасаж. Відмінний результат дає бальнеотерапія - ванни з додаванням солі або подрібнених водоростей.



Таласотерапія.



Цей термін включає в себе використання дарів моря (морського клімату, води, бруду, водоростей) у лікувальних цілях. Обгортання водоростями вважаються одним з найефективніших методів боротьби з целюлітом. Так, антицелюлітні маски з червоними водоростями володіють сильним термоактивні дією.



У антицелюлітні програми включають Антицелюлітні обгортання з гарячими, контрастними або нейтральними по температурі масками. Ефект - поліпшується кровообіг, компоненти глибоко проникають в жирову тканину і розщеплюють жири. Добре чергувати маски.



При запущених формах целюліту.



Для лікування більш складних стадій целюліту потрібно поєднувати косметичні процедури з апаратними. Щоб досягти бажаного ефекту, доведеться пройти не менше десяти процедур.Яких саме - підкаже фізіотерапевт.



LPG - ефект пилососа.



LPG, або вакуумно-роликовий масаж, набагато дієвіше ручного. Виконується він за допомогою спеціального апарату. Проблемні ділянки шкіри втягуються за допомогою вакууму (ефект «пилососа») між двома роликами, які глибоко розминають підшкірно-жирову клітковину і розбивають «мертві» клітини. Щоб знизити чутливість і запобігти розтяжки, на тебе надінуть спеціальний синтетичний костюм.



Пресотерапія.



При пухкому набряковому целюліті з надлишком рідини в клініках застосовується апарат Bootpress для пресотерапії, що складається зі спеціального костюма, до якого подається стисле повітря під тиском. Апарат діє за принципом манжети для вимірювання тиску. Ефект - глибокий лімфодренаж: лімфатичні судини відкриваються і виводиться надлишок рідини з організму. Майже не має протипоказань.



Міостімуляція.



Так називається лікування за допомогою імпульсного струму. Під його дією тонізується м'язова маса. На проблемні ділянки шкіри накладаються електроди з струмопровідної гуми (не бійся, процедура безболісна). Фахівці стверджують, що жоден тренажерний зал не зможе впоратися з проблемою так швидко, як міостимуляція. Але до процедури існує ряд протипоказань.



Голчатий електроліполіз.



Цей вплив імпульсного струму через внутрішні електроди. Прямо в підшкірно-жирову клітковину в проблемній зоні вводяться найтонші, як людський волосся, довгі голки - електроди, по яких надходить струм. Електромагнітні хвилі змушують клітини активно працювати на розщеплення жиру, що призводить до вирівнювання рельєфу. Невеликий дискомфорт ти відчуєш тільки під час проколювання верхнього шару шкіри. При запущених стадіях целюліту цього методу немає рівних, він навіть ефективніше Міостімуляція.Протипоказання - загальні для електропроцедур.



Кишкове зрошення.



Боротися з целюлітом потрібно на всіх рівнях - як ззовні, так і зсередини. Тому без кишкового зрошення - багаторазового очищення кишечника - не обійтися. Під час процедури в кишечник вводиться озон, який збагачує киснем органи і тканини і має антибактеріальну дію.



Теги: цілюще масаж, ручний масаж, spa-процедури, таласотерапія, LPG, пресотерапія, міостимуляція, голчастий електроліполіз, кишкове зрошення