пʼятницю

ПОЄДНАННЯ МЕТОДІВ ЛІКУВАННЯ ЦЕЛЮЛІТУ

лечение целлюлитаЕндермологія - Методика включає в себе три механічних фактора впливу на всі структурні одиниці тканин (механічний роликовий масаж, вібрація, вакуумна аспірація). Спрямованість методу лікування целюліту:лімфодренаж, моделювання фігури (перерозподіл жирових відкладень), опосередковане липолитическое дію, відновлення тургору і еластичності шкіри.



Методика призначення: 1 - 2 р. / тиж., 15 - 20 процедур, час - 35 - 60 хвилин.



Грязелікування - Застосування теплих грязьових обгортань для посилення процесів метаболізму. Спрямованістьметоду лікування целюліту: відновлення тонусу і тургору шкіри, активізація обмінних процесів.



Методика призначення: 1 - 2 р. / тиж., 10 - 15 процедур, час - 30 - 60 хвилин.



Мезотерапія - Введення мікродоз лікарських засобів у верхні шари епідермісу для поліпшення мікроциркуляції, прискорення окисно-відновних реакцій. Спрямованість методу лікування целюліту: залежно від складу коктейлю лікарських засобів - ліполіз, відновлення тонусу і тургору шкіри і т.д.



Набір методик для лікування целюліту досить великий тому важливо пам'ятати про черговість у призначенні процедур і етапності програми. Етапи визначають певний часовий ділянку, на який та чи інша методика встигає розгорнути свою активність (наприклад, для електроліполіза необхідно провести 3 - 5 процедур протягом 2 - 3 тижнів, щоб отримати початковий результат). У середньому кожен з етапів курсу тривають 2 тижні, за цей час проводиться від 4 до 6 процедур. Наприклад, лімфодренаж призначається 2 - 3р./нед., Таким чином, на першому етапі виконується 4 - 6 процедур. Це вже є значною розвантаження організму від надлишку рідини і хорошою базою для призначення на наступному етапі таких процедур, як міостімуляция і "глибоке тепло".



На першому етапі, виходячи з патогенезу целюліту, рекомендують проводити наступні процедури.



Лімфожренажние процедури для зменшення міжтканинного набряку. Використовуються прессопроцедури, мікрострумової лімфодренаж, послідовний електролімфодренаж, ендермологія. Ефект від процедури видно відразу, він виражається у зменшенні пастозности та посилення роботи сечовидільної системи.



Ліполітичні процедури (зменшення розмірів адипоцитів, деструктуризація жирової краплі) із застосуванням електроліполіза, мезотерапії, електрофорезу, вакуумних методик, ультразвукової терапії, ендермологіі. На першому етапі не рекомендується проводити теплові процедури, тому що тепло розширює судини і підсилює приплив крові, провокуючи збільшення судинного стазу.



При лікуванні пізніх стадій целюліту (Ш-IV ст.) Необхідно вплив на сполучнотканинні фіброзні структури. Для цього призначаються ультрозвукова терапія і ендермологія. На другому етапі курсу всі методики входять у фазу розгорнутого дії і, зберігаючи в призначенні лімфодренажні, ліполітичні, ультразвукові та ендермологіческіе процедури, рекомендується приєднувати для целюліту I-II ст.методики, що зміцнюють м'язовий каркас і теплові процедури з грязьовими обгортання. Причому температура під час теплових процедур не повинна бути високою, щоб процеси дифузії косметичних засобів переважали над процесами виведення токсинів (потовиділення). На цьому етапі кількість лімфодренажний процедур можна скоротити вдвічі.



Для целюліту III-IV ст. процедури міостимуляції і "глибокого тепла" вводяться на третьому етапі (з 4 - 6 тижнів). тут важливо уважно стежити за станом тонусу шкіри і при його зниженні додавати в призначення процедури ендормологіі, мікрострумової терапії, "холодного" обгортання.



Курс процедур для лікування целюліту I-II ст. повинен тривати не менше 6 - 8 тижнів + підтримує етап; для лікування целюліту III-IV ст. курс становить 14 - 15 тижнів + підтримує етап.



На жаль, не у всіх салонах, які займаються лікуванням целюліту , наданий повний перелік апаратів та методик. Тому дуже важливо, знаючи основні патоморфологічні зміни при целюліті, вибирати інші методи лікування, аналогічні за дією.

Методи лікування целюліту

АПАРАТНІ МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ ЦЕЛЮЛІТУ



лечение целлюлитаДля лікування целюліту використовують різні методи: із застосуванням електричного струму, факторів механічного, температурного впливу та ін Велику популярність сьогодні набувають методи поєднання впливу. Однак на тлі будь-якого лікування целюліту потрібно адекватний догляд за шкірою, що включає дбайливе очищення, ексфоліацію та постійне зволоження. Він є важливою складовою частиною комплексної програми лікування целюліту, так як призводить до зменшення сухості шкіри, відновлює її тургор, покращує текстуру і колір. Для очищення шкіри використовуються гелі та муси, що не змінюють рівень кислотності, а для зволоження-емульсії і креми для тіла.Можливе також застосування відлущуючих коштів для тіла 1 раз на 7 - 14 днів.



ЛІКУВАННЯ ЦЕЛЮЛІТУ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ЕЛЕКТРОСТРУМУ



Електрофорез - Сполучення впливу на уражену тканину гальванічного струму і лікарських речовин. Спрямованість методу лікування целюліту: посилення мікроциркуляції, розсмоктуючим липолитическое дію, а також інші властивості використовуваного лікарського засобу.



Методика призначення: через день, 10 - 12 процедур, час - 15 - 20 хвилин.



Лімфодренаж - Низькочастотне вплив імпульсним струмом на м'язи для стимуляції лімфовідтоку. Лімфодренаж проводиться за допомогою біполярних імпульсів, координованих з серцевими скороченнями, послідовно від периферії до центру. Спрямованістьметоду лікування целюліту: лімфодренаж.



Методика призначення: 2 - 3р./нед., 10 - 15 процедур, час - 40 хвилин.



Міостімуляція - Вплив змінним імпульсним струмом на нервово-м'язові структури для досягнення спайковую відповідей і пасивних м'язових скорочень. Направвленность методу лікування целюліту: тонізація м'язів, зміцнення м'язового каркаса.



Методика призначення: 2 - 3 р. / тиж., 15 - 20 процедур, час 20 - 40 хвилин.



Електроліполіз - Пряме липолитическое дію електричного струму на жирову краплю адипоцитів з розщепленням її до кінцевих продуктів розпаду і вивільненням великої кількості енергії. Спрямованість методу лікування целюліту: ліполіз.



Методика призначення: 1 раз на 4 - 5 днів, 10 - 15 процедур, час - 60 хвилин.



лечение целлюлитаМікрострумова терапія - Використання струмів малої сили (до 600 мкА) і явища інтерференції для нормалізації біоелектричного потенціалу клітинних мембран, активізації метаболізму та посилення синтезу АТФ.Спрямованість методу лікування целюліту: лімфодренаж, ліфтінг, відновлення тонусу і тургору шкіри, антицелюлітні програми.



Методика призначення: через день, 15 - 20 процедур, час - 40 хвилин.



МЕХАНІКА, ВАКУУМ, ТЕМПЕРАТУРА ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ЦЕЛЮЛІТУ



Ультразвукова терапія - Хвиля ультразвуку використовується для деструктуризації жирової краплі, поліпшення мембранного транспорту, прискорення метаболічних процесів, дефіброзірующего дії на сполучнотканинні структури, що розділяють жирові клітини на мікро-і макронодули. Спрямованість методу: опосередкований ліполіз, відновлення еластичності і пружності сполучнотканинних структур.



Методика призначення: 2 - 3 р. / тиж., 10 - 15 процедур, час - 15 - 20 хвилин.



Вібротерапія - Низькочастотне вплив, що прискорює мікроциркуляцію і метаболічні процеси. Спрямованість методу лікування целюліту: лімфодренаж, антицелюлітні програми.



Методика призначення: 2 - 3 р. / тиж., 10 - 15 процедур, час - 20 - 30 хвилин.



лечение целлюлитаВакуумний вплив - Негативний тиск, що створюється у вакуумній камері, веде до зміни онкотичного та гідростатичного тиску і сприяє локальному зниження набряку і прискоренню процесів метаболізму. Циклічний вакуум допомагає деструктуруватися жирову краплю. Спрямованість методу лікування целюліту: лімфодренаж, опосередкований ліполіз.



Методика призначення: щодня або через день, 15 - 20 процедур, час - 15 хвилин.



Пресотерапія - Періодичну зміна тиску повітря. Спрямованість методу лікування целюліту: лімфодренаж.



Методика призначення: 2 - 3 р. / тиж., 10 - 15 процедур, час - 30 хвилин.



Термотерапія - Тепло-та кріотерапія допомагає поліпшити мікроциркуляцію, збільшує проникність косметичних засобів через епідерміс. Спрямованість методу лікування целюліту: розкриття пір, виведення шлаків, поліпшення тургору і еластичності шкіри.



Методика призначення: 1 - 2р./нед., 10 - 15 процедур, час - 50 хвилин.

понеділок

Антицелюлітна косметика, білизна

АНТИЦЕЛЮЛІТНА КОСМЕТИКА



антицеллюлитная косметикаАнтицелюлітні КОСМЕТИКА завдяки зусиллям засобів масової інформації, які роздмухують проблему целюліту до вселенських масштабів, придбала велику популярність серед споживачів. Виробляти таку косметику дуже вигідно, і зараз кошти для лікування целюліту в достатку множаться як серед продукції мас-маркет, так і серед професійних ліній. На антицелюлітну косметику покладається багато надій, але після її застосування часто настає розчарування. Причина розчарування зрозуміла-таку непросту проблему, як целюліт, не можна вирішити за допомогою однієї тільки косметики. Однак у поєднанні з масажем, апаратними процедурами та іншими заходами комплексної терапії целюліту антицелюлітна косметика є корисним інструментом.



Препарати антицелюлітного дії зазвичай випускають у вигляді гелів, але вони можуть являти собою також креми або скраби.Основним їх компонентом є похідні ксантину (кофеїн тощо) або в чистому вигляді, або у вигляді рослинних екстрактів, в яких вони містяться. Так, часто використовуються екстракти кави (Coffea arabica L., містить кофеїн, теобромін), какао (Theobroma cacao L., кофеїн, теобромін), гуарани (PauLLinia cupana Kunth., Кофеїн, теоффелін, ксантин, гуанін, гіпоксантин), коли ( CoLa acuminata Schott et EndL., кофеїн, теобромін, ксантин, діметілксантін), мате (ILex paraguariensis A. St .- HiL., кофеїн, теобромін). В якості стимуляторів B-адренорецепторів використовуються морські водорості (фукус пухирчастий, або Fucus vesicuLosus L.). Для поліпшення мікроциркуляції в антицелюлітні препарати додають ті ж складові, що і в антиварикозні кошти, - екстракт кінського каштана (AescuLus hippocastanum L.), гінкго (Ginkgo biLoba L.), плюща (Hedera heLix L.), центелли азіатської (CenteLLa asiatica ( L.) Urban). антицелюлітну косметику застосовують як допоміжний засіб в комплексній терапії целюліту (при масажі, обгортання тощо) і призначають для домашнього догляду в проміжках між візитами до косметолога.



АНТИЦЕЛЮЛІТНА БІЛИЗНА: ШОРТИ, БРИДЖІ, ШТАНИ



Антицелюлітні ШОРТИ, антицелюлітний Брідж, Антицелюлітні ШТАНИ



Більшу частину Антицелюлітні БІЛИЗНИ виготовляють за запатентованою технологією-з тришарового матеріалу. Зовнішній шар-з еластичної тканини з лайкрою; він створює силует, підтягує живіт, стегна і сідниці. Матеріал надає легку компресійне вплив, тобтонатискає на проблемні зони і в той же час перешкоджає утворенню набряків. Середній шар з латексу-гіпоалергенного матеріалу на основі каучуку-створює ефект сауни. Тіло потіє, жирові відкладення розм'якшуються, циркуляція крові і лімфи поліпшується, шкіра стає більш гладкою. Тканина приємно масажує живіт, стегна і сідниці, виводячи з організму зайву рідину і токсини. Добре те, що латекс має пористу структуру, від чого шкіра продовжує "дихати". Внутрішній шар-з бавовни, а тому він найзручніший і приємний, але в боротьбі з целюлітом абсолютно даремний.



Багато виробників додають в тканину "розумних" антицелюлітних штанів спеціальний активний компонент-ацетат теофіліну. Вони вважають, що ця речовина зменшує прояв целюліту. Вчені ж, навпаки, запевняють, що його позитивний вплив досі не доведено. До того ж ацетат теофіліну вимивається після першого ж прання, а тому переплачувати за "добавку" немає сенсу.



КОМУ ПІДХОДЯТЬ АНТИЦЕЛЮЛІТНІ БРИДЖІ?



антицеллюлитная косметикаВиробники стверджують, що для видимого ефекту потрібно носити Антицелюлітні ШТАНИ мінімум 5 разів на тиждень протягом 2 місяців. Але "побачимо" Чи ми цей ефект? Кілька років тому в медичних центрах Генуї, Мілана і Бріндізі поставили експеременту: 100 жінок носили 2 місяці антицелюлітні бриджі. Після "випробувального терміну" 62% жінок зізналися, що при хотьбу чуствовала, як тканина масажує їх стегна, але тільки 24% домоглися хоч якогось зримого результату. Вчені з'ясували, що позбутися від "апельсинової кірки" з допомогою чудо-антицелюлітних штанівможе далеко не кожна жінок, а вже палять і поготів. Але це не привід зовсім від них відмовлятися.



Мабуть, головний "козир" антицелюлітної одягу - в тому, що вона робить фігуру більш естетичною. Навіть якщо обсяг ваших стегон не зменшиться і "вибоїни" і "вибоїни" не пропадуть, ви зможете сміливо надягати таку білизну на важливі зустрічі-тоді облягаючі плаття і костюми будуть на вас виглядати ідеально. Можна навіть прийти на вечірку у маленькій чорній сукні: у магазинах продаються не тільки бриджі довжиною до коліна, але і шорти, ледь прикривають "м'яке місце". Тільки не носіть їх більш рекомендованих виробником двох-шести-восьми годин (таку інформацію ви знайдете на упаковці).



КОМУ АНТИЦЕЛЮЛІТНЕ БІЛИЗНА ПРОТИПОКАЗАНО?



Антицелюлітні ШТАНИ протипоказані жінкам з дерматитами, гінекологічними, серцево-судинними захворюваннями і варикозним розширенням вен. Ця білизна не потрібно надягати, навіть якщо ви просто подряпали ногу: масажний ефект надасть прямо протилежну дію. Якщо ви будите носити такі бриджі, штани і джинси у повсякденному житті, остерігайтеся перегріву і переохолодження: одяг може спровокувати запалення в черевній порожнині. "Парний" ефект гарний тільки тоді, коли ви поті чола працюєте в спортзалі, а потім йдете в душ і переодягаєтеся. Тільки проблема в тому, що займатися в такому одязі не зручно. При інтенсивних навантаженнях вона швидко намокає і робити вправи в ній стає практично неможливо.



Антицелюлітна білизна допомагає лише тим, чия повнота пов'язана з порушенням відтоку рідини. А ось худишкам такий одяг, що мертвому припарка-у них "апельсинова шкірка" вивзвана іншими причинами, зокрема неправильним харчуванням і курінням. Такий одяг можна носити жінкам з кістою яєчників. Навіть якщо у вас немає цього захворювання, потрібно побоюватися не тільки переохолоджень, але й перегрівання: якщо тіло постійно потіє, можна заробити запалення придатків.

пʼятницю

Антицелюлітне обгортання

АНТИЦЕЛЮЛІТНЕ ОБГОРТАННЯ В ДОМАШНІХ УМОВАХ



антицеллюлитное обертываниеАнтицелюлітні обгортання - по ефективності впливу один з найпотужніших методів боротьби з целюлітом (порівняти хіба що з 40 - хвилинним сеансом професійного антицелюлітного масажу ).



Чи приносить шкоду антицелюлітне обгортання тіла?



Холодне обгортання - ні. Доведено, що воно абсолютно безпечно. Однак, якщо у вас є які-небудь медичні проблеми ви спочатку повинні проконсультуватися з лікарем. Цілком очевидно, що не можна робитиАнтицелюлітні обгортання під час вагітності, після нещодавно перенесеної операції з незажівляющімі швами або ж за наявності висипів або саден на шкірі.



Серцево-судинні захворювання, діабет, варикозні вени, астма, захворювання печінки і нирок не є протипоказаннями для проведення сеансів антицелюлітного обгортання.



Гаряче антицелюлітне обгортання набагато ефективніше холодного, але має більше протипоказань:



гінекологічні захворювання



серцево-судинні захворювання



проблеми з нирками



пухлини будь-якої природи



дерматити, ранки на шкірі



вагітність



варикозні розширення



антицеллюлитное обертываниеОтже, для антицелюлітного обгортання приготуйте довгі полотна тонкої поліетиленової плівки (можна придбати готову продуктову плівку в рулоні) шириною 20 - 30см, теплий плед або ковдру, паперовий рушник для рук, склад, який будите наносити на шкіру.



Склад для антицелюлітного обгортання такий (розглянемо самі доступні варіанти):



Готова бруд (термальна, бруд Мертвого моря, бруд на основі глини і т.п.) або глина. Попередньо злегка розітріть і наносите тонким шаром кистю або рукою на проблемні місця (можна додати 2 - 4 краплі ефірного масла до складу).



Бурі водорості (зараз продаються в аптеках і супермаркетах); спосіб використання залежить від придбаного товару, або розведіть їх теплою водою (дотримуйтесь інструкції по застосуванню. Яка обов'язково повинна бути на упаковці), або ж придбайте вже готове водорослеве обгортання. Також розігрійте до 37 С і наносите пензлем або рукою на проблемні місця.



Антицелюлітне масло (можна узяти склад, приготований самостійно, або купити готовий).



Мед (2 столові ложки, додати 4 краплі ефірного масла), трохи підігріти, щоб був теплим.



Зелений чай: 2 столові ложки подрібненого зеленого годину залити гарячою водою, щоб утворилася кашка, додати пару крапель олії, нанести на шкіру. Те ж саме можна зробити з меленою кавою.



Антицелюлітне обгортання буде ефективніше, якщо його проводити після застосування термоактивного гелю або крему, "спалює" жири, з кофеїном або теобраміном (перед обгортанням ні термогель, ні крем не змивати).



Оберніть плівкою піддаються впливу місця (обгортати по спіралі у напрямку знизу (від стоп) вгору (до області паху)) і лягайте на 25 - 30 (не більше!) Хвилин під ковдру. І знову крем. Потім-душ, і обов'язково ще раз пройдіться антицелюлітною кремом по проблемних зонах (краще всього мати декілька антицелюлітних кремів-термо-або жироспалювальний і поліпшує мікроциркуляцію).



Оскільки антицелюлітне обгортання - дуже потужне по впливу антицелюлітний засіб, воно рекомендується тільки для дорослих людей, але і в цьому випадку за рахунок викиду токсинів і продуктів розщеплення жирів в кров спочатку можуть спостерігатися посилення серцебиття, слабкість і запаморочення, загострення хронічних захворювань, подразнення і висип на шкірі. Це все, звичайно, пройде, настане поліпшення, але при виникненні таких реакцій краще порадитися з лікарем.



Як часто можна робити Антицелюлітні обгортання?



Через 1 - 3 дні, курс не менше 12 процедур.

вівторок

Целюліт та харчування

ПРИЧИНИ І НАСЛІДКИ



Самі по собі косметичні процедури, спрямовані на боротьбу з целюлітом не призводять до стійкого результату, а носять тимчасовий характер (діють лише тоді, коли ви їх проводите і перестають "працювати" після закінчення курсу). Це відбувається за тим, що вони впливають на слідство, а не усувають причину. А причини целюліту - гіпертрофія адипоцитів (жирових клітин) і порушення мікроциркуляції. Тому всі косметичні процедури мають сенс лише на тлі "антицелюлітного" харчування і тренінгу. Саме ці дві складові є запорукою у перемозі над целюлітом і зайвою вагою. Так якими мають бути харчування та тренінг?



ВАМ ЛЮБИТЕ ГІПОСУЛЬФІТ?



Проблема надмірного харчування, що призводить до неконтрольованого набору маси, посилюється якістю, вживаної їжі. Перш за всехарчування стало рафінованим, збіднені мінералами і мікроелементами, а також вітамінами та іншими біологічно активними речовинами, так необхідними для організму. З іншого боку їжа сучасної людини рясніє шкідливими насиченими жирами, що приводять до інфарктів і інсультів; простими цукрами-джерелом "порожніх" калорій (абсолютно не потрібних при нинішній життя) і що призводить до ожиріння й розвитку діабету, а також різними барвниками, ароматизаторами, "покращувачами "," підсилювачами "смаку, консервантами і т.д., які, втручаючись у роботу організму, призводять до порушень у функціонуванні його систем. Надмірне споживання солі-також чинник, що призводить до затримки води і, як наслідок, - до набряклості в кінцівках, що сприяє застійним явищам-провісників целюліту.



У підручнику з гігієни харчування ми читаємо: "Для підвищення хлібопекарських якостей пшеничного борошна дозволяється додавати в борошно в якості харчової добавки бромат калію, гіпосульфіт, діамід вугільної кислоти, перекису кальцію, ортофосфорної кислоти і цистеїну". Може бути для "хлібопекарських якостей борошна" це і добре, але немає ніякої впевненості, що це добре для людини.Куди потім відкладаються ці "добавки" і як надалі все це позначається на перебіг життєвих процесів? Виробникові це не цікаво. Але нас-то це повинно хвилювати!



А ВИ ЇСТЕ Е-ШКИ?



"Антицелюлітне" харчування-здорове адекватне харчування, включає в себе відмову від напівфабрикатів на користь натуральних продуктів. Чим же так завинили напівфабрикати? Ковбаса, наприклад, за ГОСТом містить тільки 18% м'яса (а за ТУ вона взагалі може його не містити), допустимо ще 30% жирів (що теж не є добре), але головне питання-а що ж інші 52% - це що? Ті самі "підсилювачі-поліпшувачі-наповнювачі-барвники" і Е-шки, щоб довго зберігалася? На жаль-да.



Необхідно відмовитися від гідрогенізованих або трансжирів (маргарини, спреди), а також продуктів, приготованих з їх використанням (печиво, чіпси і т.д.). Максимально можливо обмежити пряме споживання тваринних жирів, а також рослинних, що містять велику кількість насичених жирів (пальмова, кокосова, какао масла). Збільшити в раціоні частку поліненасичених жирів, перш за все Омега-3, що містяться в рибі, риб'ячому жирі і льняному маслі (при необхідності приймати додатково у вигляді добавок)



ЦУКОР-СІЛЬ ПРОТИ КРАСИ



Відмовтеся від цукру. Немає ніякої біологічної цінності або необхідності в цьому продукті. Лише одна звичка отримувати легко доступні порожні калорії. Глюкоза, необхідна для роботи мозку, повинна надходити з фруктів і повільних вуглеводів (з низьким глікемічним індексом (ГІ)). Не забувайте про те, що в природі не існує цукру в рафінованому чистому вигляді.



Але найбільш шкідливим для фігури є одночасне вживання простих цукрів і жирів (торти і т.д.). Цукор підвищує рівень інсуліну в крові, який "запихає" надійшов жир відразу в жирові депо. Крім того, торти-справжнє джерело стабілізаторів, консервантів, ароматизаторів та іншої нечесті, в якій наш організм не потребує. Не обманюйте себе, замінюючи цукор на фруктозу або мед. Фруктоза з такою ж легкістю конвертується в жири, як і цукор. А мед ще більш калорійний і, взагалі, вживати його потрібно як ліки. Якщо без солодкого зовсім не можете, то курага прийде вам на допомогу. Дві-три штучки кураги і ви отримаєте і фруктозу, глюкозу і, і вітаміни, і клітковину. Все це хіба є у цукрі? Так навіщо його їсти, коли можна з користю замінити?



Якщо не можете відмовитися зовсім від прямого споживання солі, то максимально обмежити її кількість. Натрій, що міститься в соле є Антогонистом калію, який відповідає за роботу серцевого м'яза. Чим більше натрію, тим менше калію, а значить-гірше серця. До того ж сіль затримує воду, яка опускаючись під дією сили тяжіння, йде в ноги, викликаючи набряки. І, тим самим, провокуючи целюліт.Немає жодного наукового доказу необхідності прямого вживання солі. Навпаки, ті, хто відмовився від солі поліпшили своє самопочуття, понизили вагу (сіль затримує воду) приблизно на 2 кг, а також позбулися ще від одного ризик-фактора утворенняцелюліту.



ДУМАЙ, ЩО П'ЄШ



З тієї ж причини, що і вживання напівфабрикатів, "антицелюлітне" питво увазі відмову від лимонадів, кол та інших напоїв, у складі яких містяться консерванти, барвники, стабілізатори тощо. Уникайте вживання соків з пакетів з додаванням цукру. Під заборону потрапляють кава і чай, склад яких міститься кофеїн. Винятком є зелений чай, до складу якого хоч і входить кофеїн, але його негативну дію нівелюється іншими позитивними характеристиками. До того ж зелений чай-м'який діуретик, що зовсім не погано при вирішенні проблем зниження ваги і позбавлення від целюліту.



А що ж тоді можна пити? По-перше, питна столова вода, столова мінеральна вода. Абсолютно не має значення газована чи ні. Газ в даному випадку виступає в ролі природного обмежувача (занадто багато не вип'єш). По-друге, фреші або якісні соки з пакетів, на яких написано, що вони виготовлені без додавання цукру (М'якотний соки-все нектари, тобто виготовлені з пюре, води і цукру). Соки бажано розбавляти водою. Не забувайте, що всі вони-прості (швидкі) вуглеводи з високим ГІ.



НЕ ВСІ ТРЕНІНГИ ОДНАКОВО КОРИСНІ



Як вже зазначалося, не будь-тренінг корисний при боротьбі з целюлітом. Види спорту, пов'язані з наднапруженому ніг (теніс, волейбол, аеробіка) тільки погіршують ситуацію, тому що підвищується навантаження на венозну мережу і "розбовтуються" суглоби.Правильним рішенням у цьому випадку буде: плавання, силовий тренінг за помірною кардіонагрузку. Адже з одного боку треба спалити максимальну кількість калорій, щоб зменшилися в розмірах гіпертрофовані адипоцити, а з іншого-поліпшити мікроциркуляцію.Тому що, чим краще кровопостачання, тим більше жирних кислот потрапить у кров. А чим вище буде необхідність у джерелах енергії, тим більше цих жирних кислот згорить. А значить-зменшаться обсяги, знизиться вагу і покращає кровопостачання целюлітних зон, що нам і треба.

пʼятницю

Вправи проти целюліту

КОМПЛЕКС ВПРАВ ПРОТИ ЦЕЛЮЛІТУ



Початкове положення і постава



Гарна постава і вихідне положення підтягують вашу фігуру, і це робить вас зорово худее, а крім того, позитивно впливає на перебіг фізіологічних процесів. Погана постава порушує нормальний потік кисню в організмі, створює напругу, служить причиною різних болів і нездужань, а також викликає пошкодження м'язових тканин. Вона також знижує м'язовий тонус, викликає зсув внутрішніх органів, порушує нормальний хід травних процесів і процесів виділення, а також негативно впливає на кровообіг.



Щоб виробити навик гарної постави, слід втягнути живіт, а грудну клітку тримати піднятою. Якщо це вдалося, то все інше стане на свої місця.



Отже, завжди намагайтеся ходити, стояти і сидіти «по стійці струнко». Це в кінцевому підсумку позначиться на вашій життєвій енергії, зовнішньому вигляді і, безумовно, фігурі.



Вправи проти целюліту, що коректують форму тіла



Коригування фігури включає в себе, крім усього іншого, і нарощування м'язової маси в тих місцях, де м'язи в'ялі та їх тонус ослаблений. Пропоновані фізичні вправи дійсно дадуть ефект, оскільки вони ізольовано впливають на певні групи м'язів в «проблемних» зонах тіла і дають видимі результати через відносно короткий час. Ви зробите тонше свої стегна, сідниці підтягнете, зробите плоским живіт і навіть додасте потрібну форму рук. Вправи проти целюліту, що коректують форму тіла, надають ізольоване вплив на певні групи м'язів, часом забуті і «неактуальні». Більше того, незважаючи на те, що ці вправи мають силовий характер, вони підтягують і тонізують м'язи, не нарощуючи їх обсягу, тобто не викликаючи появи небажаних «горбів м'язів». А кінцевий результат - це чудова струнка фігура і ніякого целюліту!



Програма корекції фігури, яка є частиною загальної програми фізичних тренувань, представляє з себе дуже гнучку структуру. Немає ніякої необхідності виконувати всі вправи в одному занятті. Вправи на стегна і сідниці слід виконувати в одному тренуванні, а вправи на черевний прес і руки можна виконувати в різний час, якщо з яких-небудь причин це вас більше влаштовує. Звичайно ж, якщо ви віддаєте перевагу робити все відразу, це чудово. Пристосуйте режим тренувань до розпорядку вашого дня й починайте.



Як часто слід тренуватися? Не менше чотирьох або п'яти разів на тиждень, поки ви не досягнете бажаних результатів. Потім можна тренуватися тричі на тиждень для підтримки форми.



Методичні вказівки для виконання вправ проти целюліту



1. Зосередьтеся на правильній формі руху. Краще виконати всього лише кілька повторень руху, але зберігаючи правильну форму, ніж повторити безліч разів неправильно.



2. Працюйте м'язами у двох напрямках - вверх, проти сили тяжіння, і вниз, в уступающем режимі.



3. Працюйте повільно, але вірно. Ніколи не форсує темп. Якщо по траєкторії руху ви робите прискорення, або навпаки, виконуєте його за інерцією, то ймовірно, будете тренувати не ті м'язи, на які воно спрямоване.



4. Рух має мати малу амплітуду і виконуватися точно по траєкторії. Це - ключ до успіху при виконанні вправ ізольованого впливу, якими є більшість із пропонованих.



5. Уникайте ривків. Рухи виконуються повільно і під постійним контролем.



6. По ходу руху м'яз повинна завжди перебувати в напруженому стані. При проходженні «піку» навантаження ще більше напружте м'яз.



7. При виконанні всіх вправ проти целюліту намагайтеся тримати втягнутим живіт і не прогинайте спину.



8. Дотримуйтесь поступовість при виконанні навантаження. Якщо ви пропустили заняття, то краще всього почати з невеликої кількості повторень, щоб уникнути м'язових болів і супутнього їм психічного дискомфорту.



9. Дихайте правильно. Ніколи не затримуйте дихання при виконанні вправ, просто дихаєте як завжди. Постарайтеся періодично робити кілька глибоких вдихів і видихів форсованих. Це прискорить процес видалення продуктів обміну, в основному молочної кислоти, яка і є причиною м'язових болів. І звичайно ж, правильне дихання стимулює циркуляцію лімфи.



вправи проти целюліту



Розминка



Перед тренуванням слід виконати кілька вправ розминок, особливо якщо ви займаєтеся рано вранці або після робочого дня, проведеного за робочим столом. Крім рухів, запропонованих в цьому розділі, ви можете виконати вправи для м'язів шиї.



Потягування: Прийміть положення стійки ноги нарізно, втягніть живіт, грудна клітка піднята. Підніміть руки вгору і потягніться так, як ніби ви хочете дістати стеля спочатку однією рукою, а потім інший. Продовжуйте міняти руки. Відчуйте розтягування м'язів з однієї й іншої сторони тіла. Повторіть рух 10 разів кожною рукою.



Тепер, зберігаючи спину прямою, нахиліться вперед і потягніться прямою рукою в протилежному напрямі так, як ніби ви хочете щось від себе відштовхнути. Поміняйте руки. Повторіть рух десять разів в кожну сторону.



Зберігаючи те ж вихідне положення, намалюйте руками по черзі широке півколо так, як ніби ви плаваєте; тягніться руками якомога далі на всій траєкторії руху. Виконайте руху 10 разів кожною рукою.



Нахили: Прийміть положення стійки ноги нарізно, втягніть живіт, грудна клітка піднята. Зімкніть долоні. Згинаючи коліна, нахиліться вперед, виконуючи руками широкий мах і пропускаючи їх між ніг. Поверніться у вихідне положення і заведіть прямі руки за голову вгору. Чи не прогинайте спину. Повторіть рух 10 разів.





Вправи проти целюліту для м'язів стегна



Присед: Прийміть положення широкої стійки ноги нарізно, розгорніть стопи, втягніть нижню частину черевного преса, поставте руки вперед (при необхідності можна триматися руками за опору). Зберігаючи спину прямою, повільно згинайте коліна до такого становища, яке не зажадає від вас надмірної напруги, але в той же час стегна не повинні опускатися нижче рівня колін. Повільно випрямити ноги до половини, а потім знову присядьте. Повторіть 10 разів. Намагайтеся довести кількість повторень до 20.



вправи проти целюліту



У міру того, як м'язи стегна зміцніють, ускладните вправу таким чином: у найглибшому положенні останнього повторення виконайте 10 дрібних «пульсуючих» розгинанні колін вгору-вниз, причому



амплітуда не повинна перевищувати 1,5 сантиметра. Потім замріть і долічіть до десяти. Повільно поверніться у вихідне положення.



вправи проти целюліту



Полупрісед: Поставте ноги разом, покладіть руку на опору, підніміться на носки, як показано на малюнку. Злегка зігніть коліна, підтягніть сідниці, втягніть живіт і повільно виконайте полупрісед, опустившись вниз на 7-12 сантиметрів. Повільно долічіть до трьох.Повільно поверніться у вихідне положення. Повторіть 10 разів.



вправи проти целюліту





Присідання з опорою спиною # 1. Встаньте спиною до стіни на відстані 40-50 сантиметрів (підійде двері або інша гладка поверхня).Зіпріться об стіну прямою спиною. Повільно соскользніте вниз до положення «сидячи на стільці». Коліна повинні розташовуватися точно над стопами. Повільно долічіть до п'яти. Потім акуратно і повільно поверніться у вихідне положення. Повторіть 5 разів. При необхідності відпочиньте.



Присідання з опорою спиною # 2: Початкове положення те ж, але ноги поставте нарізно широко і злегка розгорніть носки.Соскользніте в положення «сидячи на стільці». Повільно долічіть до п'яти. Поверніться у вихідне положення. Повторіть 5 разів і поступово доведіть виконання до 10.



Незважаючи на те, що два попередні вправи мають дуже схожу структуру, вони по-різному віз-



діють на м'язи. Тому вам слід включати в тренування обидва цих вправи, хоча на початку занять не зловживайте кількістю повторень.



У міру того, як м'язи стають міцнішими, ви можете збільшити час утримання з 5 до 10 рахунків на кожному повторенні, однак робити це треба поступово.



вправи проти целюліту



вправи проти целюліту



Стреч передньої поверхні стегна: Поклавши руку на опору (стійка, поперечина, стілець), зігніть ногу назад, захопіть рукою стопу і притягну п'яту до сідниці. Утримаєте це положення до 10 рахунків. Чи не прогинайте спину і не торкайтеся п'ятою сідниці.



вправи проти целюліту



Вправа проти целюліту для м'язів зовнішньої поверхні стегна:



Ляжте на правий бік, зігніть коліна і підтягніть їх до живота так, щоб кут між тулубом і стегном становив 90 градусів. Не розмикаючи стоп, щоб утримати рівновагу, підніміть стегно, як показано на малюнку. Утримаєте один рахунок. Опустіть стегно. Повторіть 5-10 разів. Піднімайте і опускайте ногу в повільному темпі, контролюючи напруга м'язів в обох напрямках. Поверніться на інший бік і зробіть те ж саме іншою ногою. Ви можете варіювати кутом, під яким знаходиться стегно по відношенню до тулуба, щоб знайти момент максимальної напруги м'язів.



вправи проти целюліту



Стреч зовнішньої поверхні стегна: Сядьте, схрестивши ноги, захопіть руками одну стопу і потягніть її в напрямку до голови як показано на малюнку. Утримаєте 10 рахунків. Зробіть те ж саме іншою ногою.





Вправа проти целюліту для м'язів внутрішньої поверхні стегна:



Ляжте на правий бік, зігніть руки в ліктях, зіпріться голову на кисть. Зігніть ліву ногу і поставте стопу на підлогу, як показано на малюнку. Тримаючи праву ногу прямою з витягнутим носком, підніміть її на кілька сантиметрів від підлоги. Утримаєте і повільно опустіть. Не торкаючись підлоги, підніміть ногу знову. Повторіть 10 разів. У міру нарощування сили м'язи можете додати 10 «пульсуючих» хитань при виконанні останнього руху. Хитання робіть у верхній точці траєкторії. Потім утримаєте ногу і долічіть до 10.Поверніться на інший бік і виконайте все те ж саме іншою ногою. Доведіть до двох підходів при виконанні цієї вправи.



вправи проти целюліту



Стреч внутрішньої поверхні стегна: Сядьте, схрестивши ноги, як показано на малюнку. З'єднайте стопи, ліктями притисніть коліна до підлоги. Утримаєте 10 рахунків.



вправи проти целюліту



Вправи проти целюліту для м'язів сідниць



Рухи тазом вперед: Поставте ноги нарізно на відстані приблизно 30 сантиметрів, злегка зігніть коліна і втягніть живіт. Покладіть одну руку на живіт, іншу - на сідниці; стисніть сідниці як можна сильніше, одночасно виконуючи рух тазом вперед. Утримаєте це положення, повільно вважаючи до трьох. Розслабтеся на 1 рахунок. Повторіть 10 разів. Це один підхід. Поступово доведіть виконання до двох підходів. Розтягніть сідничні м'язи між підходами, піднімаючи по черзі коліна до грудей і утримуючи їх 2 рахунку.



Ця вправа також тренує м'язи внутрішньої поверхні стегна і нижню частину черевного преса.



вправи проти целюліту



вправи проти целюліту



Піднімання тазу: Ляжте на спину, зігніть коліна, поставте стопи на відстані трохи більше ширини тазу. Руки можна покласти на підлогу уздовж тулуба або на сідниці, щоб краще відчувати напругу м'язів. Стисніть і напружте сідничні м'язи так сильно, як можете, і підніміть таз вгору, як це показано на малюнку. Зробіть паузу і напружте м'язи ще сильніше. Опустіть таз, розтягуючи м'язи і, не торкаючись підлоги, підніміть знову. Чи не прогинайте спину. Повторіть 10 разів. Виконайте два підходи цієї вправи. У міру зміцнення м'язів можете додати утримання в «пікової» точці протягом 3-5 рахунків. У перерві між підходами розтягніть м'язи сідниць, підтягнувши коліна до грудної клітки.



вправи проти целюліту



Потім поставте стопи трохи ширше. Виконуйте вправу також, але напружуючи сідничні м'язи, зводите коліна. «Відкривайте» і «закривайте» коліна 10-20 разів. Намагайтеся чинити опір руху, напружуючи внутрішню поверхню стегна при «закриванні» і зовнішню поверхню стегна при «відкриванні» колін.



При виконанні останнього повторення руху, у верхній точці, поставивши стопи на відстані, рівному ширині стегон, підніміть таз ще більше вгору, стискаючи сідниці з усіх сил. Утримаєте. Повільно розслабте м'язи і повторіть 20 разів.



Стискання сідниць: Прийміть положення упору стоячи на колінах, як показано на малюнку. Буде ще краще, якщо ви обіпретесь на лікті. Не піднімаючи голову і зберігаючи спину прямою, а живіт втягнутим, поставте ліве коліно на праву ікру. Напружуючи сідниці, підніміть ліве коліно до рівня тазу, тримаючи носок не відтягнути. Зробіть паузу та ще більш напружте м'язи.



вправи проти целюліту



Потім повільно опустіть ногу у вихідне положення, намагаючись не розслабляти м'язи. Повторіть 10 разів. Виконайте вправу іншою ногою.



Заключне розтягування: Прийміть положення стійки на правому коліні, поставте руки на підлогу по обидві сторони від лівої ноги так, щоб вони були паралельні гомілки. Коліно лівої ноги має знаходитися точно над стопою. Виконуйте ковзання правою ногою назад до максимально можливого положення, зберігаючи ліву ногу нерухомою. Притискайте таз у напрямку до підлоги. Утримаєте 10 рахунків. Потім постарайтеся випрямити ліву ногу, але лише настільки, наскільки це можливо. Чи не перерозтягуються ногу.Тримайте 10 рахунків.



Поверніться у вихідне положення, згинаючи праве коліно і виконуючи ковзний рух лівою ногою. Притисніть таз у напрямку статі.Повторіть рух.



Ця вправа розтягує не тільки сідничні м'язи, а й м'язи стегна.



вправи проти целюліту



Вправи для м'язів черевного преса



Вправа для нижньої частини черевного преса: Ляжте на спину, зігніть коліна і поставте ноги нарізно на ширині плечей. Поставте руки за голову чи просто покладіть їх уздовж тулуба. Сильно втягніть нижню частину живота, одночасно притискаючи верхню частину спини до підлоги. Злегка підніміть таз. Утримаєте положення 3-5 рахунків. Розслабтеся. Повторіть 10 разів. Поступово доведіть виконання до 30 разів.



Переконайтеся в тому, що працює тільки нижня частина живота. Голова лежить на підлозі або злегка піднята. Ви можете зробити глибокий видих, щоб ще більше підкреслити втягуюче рух черевним пресом.



вправи проти целюліту



Вправа для верхньої частини черевного преса: Сядьте на підлогу, зігніть коліна, покладіть голову на груди. Витягніть руки вперед або схрестіть їх на грудях. Втягніть нижню частину живота і округлите спину. Відчуйте це положення і намагайтеся зберігати його протягом усього вправи. Повільно опускайтеся на спину до максимально можливого положення. Потім, напружуючи м'язи черевного преса, повільно поверніться у вихідне положення, зберігаючи спину круглою. Нахиляючись назад, ви можете зробити видих, оскільки це допоможе вам ще більше напружити м'язи черевного преса. Повільно порахуйте до 3-5, нахиляючись назад, і так само повертайтеся у вихідне положення. Повторіть 5-10 разів.



Для різноманітності ви можете замість того, щоб опускатися і підніматися, виконати 10 «пульсуючих» рухів тулубом в крайньому нижньому положенні або в цьому ж положенні зробити паузу на 10 рахунків. Повторіть 5 разів. Все це рух слід виконувати тільки м'язами черевного преса.



Примітка. Не лягайте на підлогу, інакше ви розслабити м'язи черевного преса. М'язи повинні бути напружені протягом усієї вправи.Не важливо, наскільки низько ви нахилилися, важливо виконати цей рух правильно. Переконайтеся в тому, що весь рух (опускання і підняття) виконується тільки м'язами черевного преса. Виконуйте рух плавно і без ривків.



вправи проти целюліту



вправи проти целюліту



Вправа для всіх м'язів черевного преса: Прийміть початкове положення, зображене на малюнку: руки за головою, лікті розведені, права ікра знаходиться на лівому коліні. Втягніть живіт і пригорніть спину до підлоги. Напружуючи нижню частину черевного преса, підніміть ноги від підлоги, як зображено на малюнку. Зробіть видих. Підніміть верхню частину тіла і відірвіть лопатки від підлоги, напружуючи верхню частину черевного преса.



вправи проти целюліту



Тримайте живіт втягнутим. Зберігаючи піднесеною верхню частину тіла, видихніть знову і підтягніть праве коліно до правого ліктя.Утримаєте 5 рахунків. Повільно опуститеся на підлогу. Почніть з п'яти повторень і збільшуйте їх кількість. Повторіть все з іншої ноги.



Специфіка цієї вправи полягає в тому, що працюють всі м'язи черевного преса: верхня частина, нижня частина й бічні (косі) м'язи живота.



вправи проти целюліту



Заключний стреч: Ляжте на спину, підтягніть обидва коліна до грудної клітки і захопіть кожною рукою «своє» коліно. Підтягувати коліна до грудної клітки слід, не відриваючи голови від статі. Утримаєте це положення 10 рахунків. Ця вправа розслаблює м'язи черевного преса і розтягує м'язи нижній частині спини.



вправи проти целюліту



Вправи проти целюліту для м'язів рук



Віджимання: Встаньте лицем до опори (стійка, спинка дивана). Зіпріться руками і поставте їх на ширині, рівній ширині плечей.Тримайте руки прямими, не прогинайте спину, втягніть живіт. Повільно зігніть і розігніть руки, як показано на малюнку. Повторіть 5 разів. Виконайте два підходи.



Это упражнение тренирует мышцы верхней части тела: бицепсы, трицепсы, мышцы грудной клетки и мышцы верхней части спины.