понеділок

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА БОРОТЬБИ З ЦЕЛЮЛІТОМ

ЗАГАЛЬНИЙ ПІДХІД У БОРОТЬБІ З ЦЕЛЮЛІТОМ



борьба с целлюлитомВся краса і новизна пропонованого підходу в боротьбі з целюлітом полягає в тому, що спочатку слід розібратися в основах фізіології людського організму, щоб потім діяти в повній згоді зі своїм тілом, а не проти нього. Тут не може бути жодних секретів і безпідставних обіцянок Ваш успіх в боротьбі з целюлітом багато в чому залежить від того, наскільки добре ви засвоїли матеріал, викладений у попередніх розділах.



Дуже важливо усвідомити, що програма Боротьба з целюлітом - це не перелік заходів, а ціла життєва стратегія, і головний обвинувачений всієї цієї історії - той спосіб життя, який ми ведемо. Вам немає необхідності проводити радикальні зміни, які перевернуть ваше життя з ніг на голову або будуть неймовірно важкі в здійсненні. Я завжди підкреслюю, що характер змін у вашому житті у великій мірі залежить від глибокого розуміння того, як і чому ми це робимо. Розуміння глибини відбуваються в організмі дозволяє нам не відхилятися від обраного шляху з кожним днем і рік за роком.



Необхідна програма поступового і тривалого впливу на всі органи і системи, яка з часом дасть стійкий і довготривалий ефект. При цьому витрачені зусилля будуть сповна сплачені чудовими результатами, що тягнуться далеко за межі проблем з целюлітом.



Програма мінімум - ліквідувати зовнішні прояви целюліту, які дуже негативно впливають на психіку жінки. Ці огидні горби, западини і опуклості з'являються зовсім не за ніч, але ми бажаємо, щоб зникли вони негайно. Постарайтеся набратися терпіння, уявіть собі, що за період від півроку до року ваше тіло зміниться настільки, що це перевершить ваші найсміливіші очікування.



Кінцева мета простирається далеко за межі боротьби з целюлітом. Результати обіцяють бути на рідкість обширними. Коли ви почнете коректувати фізіологічні процеси вашого організму, грунтуючись на принципах правильного харчування, цілеспрямованого використання фізичних вправ, «тренування шкірного покриву» та управління стресовими станами, то незабаром відчуєте, що зміни відбуваються не тільки в проблемних зонах вашого тіла, але і в інших його частинах, зовні не порушених целюлітом.



Якщо ви повні рішучості і сумлінно виконуєте всі вказівки, то безсумнівно помітите зміни у вашому тілі через дуже короткий час - можливо, це буде кілька тижнів. Потім ці зрушення в організмі візьмуть стабільний, стійкий характер, і це вже буде початок формування нового способу життя. Рівень вашого здоров'я і самопочуття поліпшиться понад всякі очікування. Якщо ви часом мали проблеми c травленням, вони поступово зійдуть нанівець. Ви помітите, що стали менше застуджуватися, зникли головні болі, вас перестали турбувати інші незначні відхилення у стані здоров'я.



Стратегія боротьби з целюлітом бере до уваги природні біологічні ритми людського організму і базується на основних фізіологічних принципи його функціонування. Саме поступове поліпшення стану дасть вам можливість отримати стійкі результати без шкоди для здоров'я.



Запам'ятайте, ви лікуєте целюліт зсередини свого організму, і це єдиний ефективний спосіб боротьби з целюлітом.



Помірність і здоровий глузд - ось серце нашої програми. Ми всього лише змінюємо свої погляди на деякі проблеми, що дозволяє безпомилково дотримуватися запропонованої стратегії. Якщо нам вдасться виконувати всі вказівки і дотримуватися всіх рекомендацій щодня, інше прийде саме собою. Целюліт поступово почне зникати, в міру того, як ми будемо брати під контроль всю ситуацію в цілому.



ОСНОВНІ ПУНКТИ ПРОГРАМИ БОРОТЬБИ З ЦЕЛЮЛІТОМ



Стратегія боротьби з целюлітом, складова ядро цієї книги, грунтується на таких основних позиціях: харчування, фізичні вправи, догляд за тілом та психологічна тренування .. Важливо усвідомити, що кожен з пунктів програми грає свою істотну роль, але всі вони взаємопов'язані і діють спільно. Це єдиний шлях домогтися максимально можливих результатів.



ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ



Гнучка програма правильного харчування має на увазі вживання в їжу свіжих продуктів з низьким вмістом жирів, але мають високу поживну цінність. Перевага віддається складним вуглеводу »овочам, фруктам, зерновим і бобовим. Всі вони багаті солями калію, на які робиться наголос в нашій програмі харчування. Ці продукти з низьким зміст! жирів сприяють відновленню натрієво-калієвого балансу, одночасно очищаючи міжклітинний простір від застійних явищ.



Важливою частиною розділу про харчування є розроблений мною підхід до вживаним в їжу продуктів. Ми повинні розвивати модифікований підхід до продуктів харчування. Продукти треба оцінювати як з точки зору поживної цінності для організму, так і з точки зору очисної функції, яку вони забезпечують. Певні види продуктів сприяють утворенню целюліту, інші ж, навпаки, допомагають від нього позбутися.



ФІЗИЧНІ ВПРАВИ



У той час як продукти харчування постачають тілу будівельний матеріал, фізичні вправи формують його і вносять необхідні корективи. У програмі боротьби з целюлітом використовуються два типи фізичних вправ: ті, які покращують стан всього організму і ті, які формують окремі групи м'язів. Перші з них, зазвичай звані аеробними, вдають із себе вправи невисокої інтенсивності, які добре розвивають серцево-судинну систему організму. Поліпшуючи кровообіг і циркуляцію лімфи в організмі, ці рухи впливають на целюлітзсередини. До аеробних вправ відносяться ходьба, плавання, їзда на велосипеді, всі вони легко можуть знайти своє місце в режимі вашого дня.



Вправи, що зміцнюють м'язи, спрямовані на те, щоб тонізувати, підтягнути, поліпшити стан і форму проблемних зон жіночого тіла. Це фізичні вправи ізольованого впливу, які вимагають значних м'язових зусиль, але дуже ефективно впливають на форму стегон і сідниць, допомагають підтягнути живіт і зменшити талію. І що найважливіше, вони не важкі у виконанні, займають мало часу і дуже ефективні.



Ключове місце в розділі про фізичні вправи займає дихання. Дихання не тільки забезпечує клітини киснем, а й контролює потік лімфи.Спеціальні дихальні вправи поліпшують циркуляцію лімфи і забезпечують приплив до клітин максимальної кількості кисню. А це -вирішальні фактори в боротьбі з целюлітом. Глибоке дихання робить буквально дива у підвищенні рівня енергії вашого організму і в той же час очищає все тіло від продуктів обміну.



КОМПЛЕКСНИЙ ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ В БОРОТЬБІ З ЦЕЛЮЛІТОМ



Простий, але ефективний масаж шкірного покриву може значно прискорити процес позбавлення від целюліту. Завдяки стимулюючій дії на тканини шкірного покриву, самомасаж спеціальною щіткою і просто руками (методика описана нижче) допомагає Розгладити шкіру, прибрати горби і опуклості, підняти тонус тканин, поліпшити мікроциркуляцію крові і лімфи.



КОНТРОЛЬ СТРЕСОВИХ СИТУАЦІЙ І ІДЕОМОТОРНА ТРЕНУВАННЯ



Оскільки стреси - один з чинників, що призводять до утворення целюліту, ми просто зобов'язані навчитися їх контролювати і зводити нанівець їх руйнівний вплив на організм. У наступних розділах ви знайдете спеціальні методики зняття стресів, які допоможуть вам справлятися з різними життєвими ситуаціями, пов'язаними з хвилюваннями й напругами нервової системи



Самонавіювання з багатьох причин грає ключову роль в позбавленні від целюліту. Правильно сконцентрувавши розумову енергію, ми можемо активно впливати на деякі функції нашого організму. Подумки уявляючи собі, як ми хотіли б виглядати, яке тіло мати, ми робимо деякі важливі кроки до досягнення цієї мети.