вівторок

Втрата тонусу м'язів. Похила дошка

ВТРАТА ТОНУСУ М'ЯЗІВ ... І ЯК З НЕЮ БОРОТИСЯ



наклонная доска, упражнения на наклонной доскеЗ віком вплив сили тяжіння починає пожинати свої плоди, і ваше тіло змінюється. Це особливо проявляється, якщо ваші м'язи не мають регулярного фізичного навантаження і перестають утримувати в належному положенні те, що їм належить утримувати. Ми помічаємо, що стаємо товщі, важке і ширше, навіть не додаючи у вазі. Шкіра починає обвисати. Якщо м'язовий тонус слабшає, то м'язи також починають обвисати і тягнуть за собою все інше.



Найкращим засобом захисту від усіх перерахованих вище бід є фізичне тренування.



Однак є цілий ряд додаткових особливих засобів, якими ми можемо скористатися, щоб звести до мінімуму негативний вплив сили тяжіння. Одним з них є похила дошка. Це пристосування особливо ефективно і просто в користуванні. Іншим засобом може служити виконання простого гімнастичного вправи, званого «стійка на лопатках» («берізка»): ляжте на спину, притягну коліна до грудей, відірвіть таз від підлоги і, підперши спину руками, повільно випрямити ноги вгору.



Змушуючи рідини - кров і лімфу - в організмі текти вгору, ви покращуєте живлення кліток і прискорюєте процес видалення продуктів обміну. Поліпшується постачання мозку киснем, що позначається у більш ясному мисленні, поліпшення пам'яті. Зміщені і отвисшие органи повертаються в попереднє положення. Розгладжуються зморшки і поліпшуються контури тіла. Внаслідок поліпшення кровопостачання підвищується тонус шкірного покриву і поліпшується колір обличчя.



Похила дошка



Похилій дошці - чудове і до межі просте винахід. Вважається, що перебування на похилій дошці протягом 15 хвилин рівносильно сну протягом чотирьох годин. Це прекрасний засіб відпочинку і розслаблення після роботи, що дає до того ж можливість налаштуватися на вечір відпочинку.



У похилому положенні дуже добре виконувати вправи на глибоке діафрагмальне дихання. Для того, щоб отримати максимальну користь із заняття, слід покласти долоні на живіт і глибоко зітхнути;



при видиху злегка натисніть на живіт. Регулярно виконуючи цю вправу, ви значно поліпшите циркуляцію лімфи і її проникнення в клітини.



Дуже добре, якщо ви зможете займатися на похилій дошці 2 рази на день по 15 хвилин. Досягати цієї тривалості заняття слід поступово, починаючи з декількох хвилин за один підхід, особливо, якщо ви відчуваєте дискомфорт у похилому положенні. Також слід пам'ятати, що не можна різко підніматися з похилою дошки: це може призвести до втрати свідомості.