пʼятницю

ПОЄДНАННЯ МЕТОДІВ ЛІКУВАННЯ ЦЕЛЮЛІТУ

лечение целлюлитаЕндермологія - Методика включає в себе три механічних фактора впливу на всі структурні одиниці тканин (механічний роликовий масаж, вібрація, вакуумна аспірація). Спрямованість методу лікування целюліту:лімфодренаж, моделювання фігури (перерозподіл жирових відкладень), опосередковане липолитическое дію, відновлення тургору і еластичності шкіри.



Методика призначення: 1 - 2 р. / тиж., 15 - 20 процедур, час - 35 - 60 хвилин.



Грязелікування - Застосування теплих грязьових обгортань для посилення процесів метаболізму. Спрямованістьметоду лікування целюліту: відновлення тонусу і тургору шкіри, активізація обмінних процесів.



Методика призначення: 1 - 2 р. / тиж., 10 - 15 процедур, час - 30 - 60 хвилин.



Мезотерапія - Введення мікродоз лікарських засобів у верхні шари епідермісу для поліпшення мікроциркуляції, прискорення окисно-відновних реакцій. Спрямованість методу лікування целюліту: залежно від складу коктейлю лікарських засобів - ліполіз, відновлення тонусу і тургору шкіри і т.д.



Набір методик для лікування целюліту досить великий тому важливо пам'ятати про черговість у призначенні процедур і етапності програми. Етапи визначають певний часовий ділянку, на який та чи інша методика встигає розгорнути свою активність (наприклад, для електроліполіза необхідно провести 3 - 5 процедур протягом 2 - 3 тижнів, щоб отримати початковий результат). У середньому кожен з етапів курсу тривають 2 тижні, за цей час проводиться від 4 до 6 процедур. Наприклад, лімфодренаж призначається 2 - 3р./нед., Таким чином, на першому етапі виконується 4 - 6 процедур. Це вже є значною розвантаження організму від надлишку рідини і хорошою базою для призначення на наступному етапі таких процедур, як міостімуляция і "глибоке тепло".



На першому етапі, виходячи з патогенезу целюліту, рекомендують проводити наступні процедури.



Лімфожренажние процедури для зменшення міжтканинного набряку. Використовуються прессопроцедури, мікрострумової лімфодренаж, послідовний електролімфодренаж, ендермологія. Ефект від процедури видно відразу, він виражається у зменшенні пастозности та посилення роботи сечовидільної системи.



Ліполітичні процедури (зменшення розмірів адипоцитів, деструктуризація жирової краплі) із застосуванням електроліполіза, мезотерапії, електрофорезу, вакуумних методик, ультразвукової терапії, ендермологіі. На першому етапі не рекомендується проводити теплові процедури, тому що тепло розширює судини і підсилює приплив крові, провокуючи збільшення судинного стазу.



При лікуванні пізніх стадій целюліту (Ш-IV ст.) Необхідно вплив на сполучнотканинні фіброзні структури. Для цього призначаються ультрозвукова терапія і ендермологія. На другому етапі курсу всі методики входять у фазу розгорнутого дії і, зберігаючи в призначенні лімфодренажні, ліполітичні, ультразвукові та ендермологіческіе процедури, рекомендується приєднувати для целюліту I-II ст.методики, що зміцнюють м'язовий каркас і теплові процедури з грязьовими обгортання. Причому температура під час теплових процедур не повинна бути високою, щоб процеси дифузії косметичних засобів переважали над процесами виведення токсинів (потовиділення). На цьому етапі кількість лімфодренажний процедур можна скоротити вдвічі.



Для целюліту III-IV ст. процедури міостимуляції і "глибокого тепла" вводяться на третьому етапі (з 4 - 6 тижнів). тут важливо уважно стежити за станом тонусу шкіри і при його зниженні додавати в призначення процедури ендормологіі, мікрострумової терапії, "холодного" обгортання.



Курс процедур для лікування целюліту I-II ст. повинен тривати не менше 6 - 8 тижнів + підтримує етап; для лікування целюліту III-IV ст. курс становить 14 - 15 тижнів + підтримує етап.



На жаль, не у всіх салонах, які займаються лікуванням целюліту , наданий повний перелік апаратів та методик. Тому дуже важливо, знаючи основні патоморфологічні зміни при целюліті, вибирати інші методи лікування, аналогічні за дією.