неділю

Методи боротьби з целюлітом

ВСЕ ДЛЯ ТІЛА



Прагнення до краси так природньо! А що конкретно ми здатні для цього зробити?



методи боротьби з целюлітомХочеться підставити обличчя теплим променям сонця і ні про що не думати. Але на жаль ... не за горами пляжний сезон і треба йому відповідати. Новий купальник - не проблема, а от за стрункість доведеться поборотися.



ЗНАЙТИ І ЗНЕШКОДИТИ



Чоловік в даному випадку нам не союзник, особливо коли намагається жартувати на хвору тему. Один такий «лицар» порівняв жіночий страх перед целюлітом (ось воно - страшне слово!) З терзаннями таємного агента.Чому? Обом не дає спокою страх опинитися в відповідальний момент «без прикриття».



Різниця в тому, що шпигун страшиться викриття ззовні, а в нас ворог замаскувався прямо в тілі. І ми не завжди уявляємо, з чим же нам доведеться боротися.



І ВСЕ ЦЕ ПРО НЬОГО



Спочатку трохи теорії. На частку гіподерми (підшкірно-жирової клітковини) припадає 15-20% маси тіла людини (8-14 кг), і її основна роль - створити запаси енергії для організму.



Гіподерма складається з часточок, у кожній з яких близько 30 жирових клітин - адипоцитів. Це резерв, запрограмований на збереження та створення запасу невикористаних аліментарних надлишків у формі жиру.



Основна роль адипоцитах - підтримувати енергетичний баланс організму. Для цього є два шляхи: накопичення (ліпогенез) і виділення (розщеплення, або ліполіз).



Що буде, якщо баланс між цими шляхами метаболізму відсутня? Тоді адипоцит може розростися і перевищити свій нормальний розмір в ... 60 разів. Це, у свою чергу, призведе до збільшення обсягу жиру і в деяких зонах - до появи целюліту.



ПАМПУШКИ, ХУДЕНЬКИХ



методи боротьби з целюлітомУ науковій літературі слово «целюліт» не дарують. Така назва не відповідає суті процесу, що відбувається. У підшкірно-жирової клітковини відсутня запалення (на нього зазвичай вказує закінчення «іт»).



Целюліт - це збільшення жирових клітин і порушення мікроциркуляції в жировій тканині.



Фізіологи відносять його до вторинних жіночих статевих ознаках. Більшість лікарів вважають, що целюліт, особливо на початкових стадіях, - це суто косметична вада («придумана хвороба»).



Обсяг жирових клітин збільшується під дією естрогенів (жіночих статевих гормонів), тому целюліт з'являється в репродуктивно значущих зонах (на животі, стегнах, сідницях, бічних частинах колін і руках). У жінок у цих областях альфа-рецепторів, що відповідають за синтез жиру, в 6 разів більше, ніж бета-рецепторів, що відповідають за його розщеплення.



До речі, целюліт не обов'язково є сусідами з повнотою. І все ж у жінки з надмірною вагою він виражений сильніше і з віком помітніше, ніж у худих.



ЖІНОЧА ДОЛЯ



«Апельсинова шкірка», «горбиста» і «в'яла» - саме такі визначення дають цьому несимпатичним явищу. Уражені ділянки на дотик стають щільніше, вони більш чутливі, а якщо проблема запущена, то й болючі.



Целюліт - жіноча проблема. Основна причина такої несправедливості - будова підшкірно-жирової клітковини у представниць слабкої статі.



Що може сприяти розвитку целюліту?



Спадковість;



гормональні порушення;



знижена функція щитовидної залози;



порушення кровообігу та обміну речовин;



надмірна вага;



гіподинамія;



неправильне харчування;



шкідливі звички;



стреси.



ЯК ПЕРЕМОГТИ ЦЕЛЮЛІТ?



методи боротьби з целюлітомВчені були здивовані, з'ясувавши, що часто жінка з ентузіазмом починає антицелюлітний догляд за тілом, але незабаром все кидає ... до наступного нападу активності ... А чи потрібна система! Хочете перемогти целюліт і добитися стабільного результату? Займіться оздоровленням організму + систематично впливайте на проблемні зони.



І пам'ятайте: пляжний сезон пройде, а бажання залишатися красивою ніколи!



МЕТОДИ БОРОТЬБИ З ЦЕЛЮЛІТОМ



Слідкуйте за харчуванням. Воно повинно бути повноцінним і раціональним. Вибирайте продукти, багаті білками, вітамінами і мікроелементами (фрукти, сирі овочі, зелень, рибу). За день випивайте 2 л рідини.Виключіть смажені, копчені, жирні страви.



Геть шкідливі звички! Щоб розлучитися з ними, іноді досить знати, що куріння утруднює надходження до тканин кисню, знижує тонус сполучної тканини. Алкогольні напої стимулюють апетит і активізують процес синтезу жирів.



Ні шансу стресу! Якщо від сильних короткочасних переживань люди худнуть, то тривале емоційне напруження дає зворотній ефект ...



Радійте руху! Щоб не спровокувати появу целюліту, ходіть більше пішки. Ще краще - регулярно відвідуйте басейн або танц-пол.