вівторок

Що таке целюліт

ВСТУП: ЦЕЛЛЮЛИТ - ЩО ЦЕ ТАКЕ?


что такое целлюлитЩО ТАКЕ ЦЕЛЛЮЛИТ в даний час, здається, вже всі знають. Знають і те, що практично кожна жінка має його, враховуючи той факт, що після 16 років 90% жінок у тій чи іншій мірі стурбовані проблемами, пов'язаними з погіршенням фігури і витікаючими з цього наслідками для психіки.


У цьому розділі зроблена спроба оцінити всі без винятку аспекти, пов'язані з наявністю целюліту. Більше того, я поясню в деталях, як можна ліквідувати цю проблему раз і назавжди. Я глибоко переконана в тому, що кожна жінка може зліпити свою фігуру так, як вона того забажає. Не має значення, в якому фізичному стані ви перебуваєте, і яке у вас кількість жирової тканини. Якщо ви будете дотримуватися програми і рекомендаціям, викладеним в цій книзі, ви позбудетеся від пухкої жирової маси або, у всякому разі, зможете легко контролювати її стан і кількість.



У першу чергу необхідно усвідомити всі ті причини, які сприяють розвитку целюліту. Якщо ви вже виявили «неполадки» - а я маю глибоке переконання, що целюліт неминуче викликає дискомфортне душевний стан - то ви вже знаходитеся на шляху до усунення проблеми. Дуже важливо розуміти, що целюліт є результатом поєднання декількох чинників впливу, які в кінцевому підсумку призводять до утворення бугрів і ямочок в області стегон і сідниць. А тому для усунення цих відхилень необхідний системний підхід і оцінка функціонування всього організму в цілому.



Незважаючи на те, що целюліт часто супроводжується надмірною вагою, він зовсім не є головною причиною хвороби. Дійсно, худі жінки-скаржаться на наявність целюліту аж ніяк не рідше. Для тих же, хто вже досяг свого ідеального ваги тіла, програма дозволяє підтримувати його на цьому рівні без жодних зусиль. Найголовніше - правильно харчуватися, і тоді ви будете забезпечувати своє тіло всіма необхідними живильними елементами замість того, щоб мучити його голодом, намагаючись скинути зайву вагу.



Целюліт - хвороба розбалансованого організму. У цьому процесі відіграють роль декілька чинників. І в першу чергу це спосіб життя.Ми переїдаємо, перекушуємо на бігу, не встигаючи пережовувати їжу, їмо, що потрапило під руку, якщо відчуваємо голод, а іноді їмо, коли і зовсім не голодні. Ми поступаємося своїм бажанням, коли знаємо, що не повинні цього робити. Ми вживаємо алкоголь і палимо - іноді внаслідок соціальних причин, іноді у вигляді боротьби зі стресом. Стреси, впливу яких ми піддаємося щодня, збирають свою данину тиждень за тижнем, рік за роком. Іншими словами, проблема целюліту не виникає в один день. Однак замість того, щоб впадати в паніку або депресію, слід взяти себе в руки, набратися терпіння і в першу чергу вивчити весь курс методів і засобів лікування, які засновані на знанні фізіології людського організму. Копітка робота над своїм тілом, а не проти нього - це і є одна з найважливіших частин програми.



І треба зауважити, що гармонія в першу чергу порушується у внутрішньому середовищі організму, тому середовищі, яке і складається з рідин, що омивають усі клітини тіла. Саме вона доставляє клітинам живильні речовини і забирає продукти виділення, граючи життєво важливу роль не тільки в тому, як ми виглядаємо і як себе відчуваємо, але і в тому, які обриси має наше тіло. Целюлітз'являється там, де розвивається дисбаланс у цій життєво важливій середовищі, що характеризується двома факторами: циркуляцією лімфи, тобто повільним і постійним рухом цієї рідини, а також тканинної-мінеральним балансом, переважно натрію і калію. Недостатня ефективність цих процесів призводить до застійних явищ, які й лежать в основі утворення целюліту.



Наша мета - ліквідувати «затори» і як їх слідство застійні явища, забезпечити необхідну циркуляцію рідини і таким чином розгладити горби і ямки, характерні для целюліту. Моя стратегія боротьби з проблемою целюліту включає раціональне харчування, фізичні вправи, догляд за шкірою, боротьбу зі стресами і ідеомоторні тренування. Моя програма - це єдино можливий шлях поступового усунення всіх зовнішніх проявів хвороби, але необхідно ретельно дотримуватися всіх вимог методики і повністю присвятити себе вирішенню проблеми. На жаль, чудес на світі не буває. Як би ми не вірили в чудодійну кремів, пігулок або приладів, ефект лікування буде спостерігатися тільки в тому випадку, якщо лікувати проблему зсередини. І це для вас - хороша новина! Якщо ви приймаєте рішення правильно харчуватися, регулярно займатися фізичними вправами, контролювати стресові ситуації і стежити за своїм тілом, то це - найкраще, що ви можете зробити для свого організму, і в будь-якому випадку ви залишитеся у виграші. Тому я і дала своїй книзі назву «Як перемогти целюліт». Нашою кінцевою метою є поліпшення стану здоров'я і життєздатності організму поряд з усуненням зовнішніх проявів целюліту - нерівностей шкіри в певних місцях. А результати будуть носити довгостроковий характер і перевершать всі ваші очікування. Ви будете невимовно здивовані тим ефектом, який отримаєте за загалом-то невеликі зусилля, які до того ж вже перетворяться на добру звичку.



Я не обіцяю, що, наприклад, через 6 тижнів або 6 місяців ваша целюліт випарується немов за помахом чарівної палички. Але я можу сказати, що в тому випадку, якщо ви сумлінно виконаєте всі рекомендації - а я доклала максимум зусиль, щоб зробити свою програму дуже гнучкою - ви будете в захваті від отриманих результатів.



У кінцевому підсумку ви досягнете бажаного і ліквідовуєте цю пухку жирову тканину деформовану, а нові звички і спосіб життя не дадуть шансу утворитися нової. Ви зрозумієте і усвідомлюєте, що це таке - життя без целюліту. А найголовніше, ви навчитеся піклуватися про своє тіло і своє здоров'я на все життя.