вівторок

причини і фактори, що впливають на розвиток целюліту



Для того, щоб боротьба з целюлітом була ефективною, для початку потрібно усунути дію як можна більшої кількості факторів, що сприяють появі целюліту.



Перерахуємо ці основні фактори, що впливають нарозвиток целюліту:



1. Їжа, яка заважає роботі печінки й виведенню шлаків з організму. Це є солоне, солодке, жирна їжа: свинина, різні соуси, в тому числі і всіма нами улюблений майонез, ковбаса, копченості, смажена картопля і взагалі все смажене, різні соління, ікра, бульйонні кубики, білий хліб, цукерки, шоколад, здоба, печиво, тортики, пломбір.



2. Шкідливі звички. Куріння і алкоголь посилюють ризик виникнення целюліту. Алкоголь, зокрема пиво і вино, сприяє затримці рідини в організмі, а куріння погіршує процес постачання кліток киснем.



3. Гормональні порушення. Нерегулярні місячні та проблеми, пов'язані із застосуванням протизаплідних таблеток вимагають негайного звернення до гінеколога.



4. Гіподинамія. Помірні фізичні навантаження і спорт допоможуть уникнути виникнення целюліту, оскільки сприяють посиленню кровообігу, поліпшення лімфотоку і обмінних процесів в тканинах.



5. Високі підбори. Ступня в нормальному стані працює як насос, який покращує рух венозної крові до серця. Високий каблук заважає цьому і сповільнює процес кровообігу.



6. Вузька одяг. Еластичні пояси, корсети, панчохи на гумках, тягне білизну, сильно обтягуючі брюки і джинси - все це уповільнює кровообіг, після чого утворюється целюліт.



7. Неправильні пози. Ноги, закинуті одна на іншу, опущені плечі, викривлена постава уповільнює кровообіг. Якщо протягом робочого дня ви довго сидите на стільці, це призводить до здавлення тканин стегон. Вихід один - щоденне виконання фізичних вправ , особливо для ніг і стегон.



8. Неправильне дихання. Вчіться дихати, максимально використовуючи весь обсяг легенів, щоб у кров надходила достатня кількість кисню. Це дуже важливо для запобігання целюліту.Частіше гуляйте на свіжому повітрі.



9. Стреси і дратівливість. Негативні емоції, розчарування, сльози, істерики пригнічують мозкову діяльність. При цьому можливі порушення життєво важливих процесів, які знаходяться під контролем мозку. Таким чином, стреси порушують роботу всього організму.



10. Вживання недостатньої кількості рідини. Людське тіло на 70% складається з води і вона необхідна для того, щоб виводити з організму солі, які накопичуються в різних тканинах і органах. Вода, що вживається нами, сприяє виведенню продуктів обміну, вона безпосередньо бере участь у важливій функції шкіри - виведенню шлаків разом з потом. Тому потрібно випивати не менш ніж 1.5 - 2 літри рідини в день.



Теги: боротьба з целюлітом, причини виникнення, фактори, поява целюліту