суботу

чи вирішить дієта проблему целюлітуЯкщо одного разу, уважно розглядаючи себе перед дзеркалом, ви виявили, що шкіра сідниць і стегон почала нагадувати апельсинову шкірку, означає прийшов час почати боротьбу з целюлітом. Фахівці стверджують, що цей дефект шкіри спостерігається у 80-90 відсотків жінок, старше 17 років.На щастя, перемогти целюліт можна, щоправда, для цього вам знадобиться витримка, сила волі і прагнення чудово виглядати. І ще потрібно пам'ятати, що не можна позбутися целюліту, лише відмовившись від деяких продуктів або втираючи в проблемну шкіру косметологічні кошти з чергового рекламного ролика. Тільки комплексний підхід до проблеми допоможе жінкам перемогти «апельсинову кірку».



Отже, перш за все, необхідно зайнятися відновленням м'язового тургору - це єдиний дієвий і ефективний спосіб позбавлення від целюліту. Поки Ваші м'язи не будуть «накачаними» і пружними, позбутися целюліту Вам, на жаль, не вдасться. У даному випадку, на допомогу прийдуть силові вправи в тренажерних залах, які сприяють нарощуванню м'язової маси. Як правило, досягти видимого результату вдається через 2-3 місяці регулярних тренувань. Але і в цьому разі не слід кидати занять, інакше ваші зусилля пропадуть даремно і через деякий час целюліт знову дасть про себе знати.



Разом з цим потрібно робити всілякі косметичні антицелюлітні процедури і домашні і ті, які пропонують різні косметичні салони і фітнес-клуби. Зокрема, масаж - контурний або з обгортання, озоно-і мезотерапія, використання антицелюлітних кремів та ін. Такі процедури сприяють відновленню нормального кровообігу і лімфотоку у проблемних зонах. У підсумку, ми отримуємо подвійний вплив: з одного боку м'яза стають більше, сильніше, починають сильніше тиснути на жир, тим самим збільшуючи тиск на шкіру. А так як шкіра в'яла, виснажена, розтягнута, то вищевказані процедури допомагають відновити живлення шкіри, і як наслідок - пружність шкіри, що дозволить уникнути розтяжок і обвисання. Більш того, в деяких випадках доведеться спочатку провести повний курс антицелюлітних процедур, а потім паралельно з підтримуючою терапією салонної почати нарощувати м'язову масу.



І наступний важливий момент - це дієта. Але дієта не означає голодування. Адже, як би парадоксально це звучало, але чим більше буде ваше прагнення схуднути всіма правдами і неправдами, тим сильніше на вашій шкірі почне проявлятися целюліт. Харчування має бути, перш за все, збалансованим.: Варені курячі грудки без шкіри і жиру, знежирений сир і молоко (кефір), риба нежирних сортів, курячі яйця, грубі каші (вівсяна, гречана, коричневий рис), зерновий хліб, висівки, риб'ячий жир, соняшникова і оливкова олія, багато води, чистої води, вітамінно-мінеральні комплекси, багато овочів. Саме таке правильно харчування сприяє нормалізації обмінних процесів в організмі, і, що найголовніше - в жировій тканині.



Теги: целюліт, лікування целюліту, ефективні методи боротьби з целюлітом