середу

Вам хочеться добре виглядати і зі спини? Немає проблем! Пропоновані вправи проти целюліту зміцнюють м'язи і сполучну тканину задньої сторони ніг. Не забудьте в кінці виконати вправу на розтягування, інакше в задній частині м'язів стегон можуть виникнути напруги.



Оптимальна програма тренувань: для початківців: 15 повторень, 1-2 підходи; для просунутих: 15-20 повторень, 3-4 підходи.



вправи проти целюліту для задньої частини стегнаВправа 1. Підйом ноги назад



Встаньте прямо, для стійкості візьміться обома руками за спинку стільця. Відведіть праву ногу назад і одночасно підніміть її сантиметрів на 20, носок потягніть на себе.Повільно опустіть ногу, але не ставте на підлогу. Якщо помітите, що прогинаєтеся, злегка нахиліть корпус вперед.Те ж саме виконайте в інший бік.



вправи проти целюліту для задньої частини стегнаВправа 2. Підйом ноги назад з упору на передпліччях



У положенні упору на передпліччях поставте лікті на одній вертикальній прямій з плечима, передпліччя вказують вперед. Встаньте на одне коліно, другу ногу випрямити тому.Носок потягніть на себе, живіт втягніть, нижня частина спини пряма. Опустіть ногу майже до підлоги і знову підніміть.Важливо, щоб шия була пряма (для цього краще дивитися в підлогу), Повторіть те ж в інший бік.



вправи проти целюліту для задньої частини стегнаВправа 3. Піднімання тазу з розтягуванням п'яти


У положенні лежачи на спині ліву стопу (ще ефективніше - тільки ліву п'яту) поставте на підлогу ближче до сідниць.Підніміть таз і підтягніть праве коліно до живота. Зберігайте таку позу 10-15 секунд, дихання вільне. Виконайте 2-3 повторення на кожну ногу.


вправи проти целюліту для задньої частини стегнаВправа 4. Натискання на п'яту


У положенні лежачи на спині зігніть праву ногу, ліва лежить на підлозі розслаблена. Злегка зігніть ліву ногу в коліні і натисніть лівою п'ятою на підлогу. Зберігайте цю позу 10-15 секунд, дихання вільне. Виконайте 2-3 повторення на кожну сторону.


вправи проти целюліту для задньої частини стегнаВправа 5. Стретчінг



Встаньте не напружуючи м'язів, коліна злегка зігнуті. Ліву п'яту виставте вперед, руки на правому стегні. Повільно відставте сідниці тому, повернемо частину корпусу подайте вперед, плечі відводяться назад, грудина подається вперед.Зберігайте таку позу 15-20 секунд, дихання вільне. Повторіть те ж саме в інший бік.



Теги: целюліт, вправи, вправи проти целюліту, антицелюлітна гімнастика, гімнастика проти целюліту