неділю

Целюліт найчастіше виникає саме на стегнах. Найкраще боротися з цими ямочками за допомогою спеціальної антицелюлітної гімнастики. Міцні м'язи роблять сполучну тканину підтягнутою, а шкіру більш гладкою. Отже, приступаємо!



Оптимальна програма тренувань: для початківців: 15 повторень, 1-2 підходи; для просунутих 15-20 повторень, 3-4 підходи.



вправи проти целюліту для передньої частини стегнаВправа 1. Згинання ніг у колінах



Встаньте, не напружуючи м'язів, злегка розведіть ноги в сторони.Поставте руки на стегна, сідниці повільно відведіть назад (як ніби ви збираєтеся присісти) і так само повільно поверніться у вихідне положення. Чи не присідайте занадто низько: кут між стегном і гомілкою повинен бути не менше 90 градусів, інакше ви ризикуєте пошкодити коліна. Спина пряма.



вправи проти целюліту для передньої частини стегнаВправа 2. Згинання ніг у колінах з кроком



Зробіть великий крок назад і опустіть коліно відставленої назад ноги майже до підлоги, Верхня частина тіла залишається вертикальної, м'язи живота напружені. Коліно попереду не повинне виступати за носок ноги, Припідніміться на пару сантиметрів і знову опуститеся повільно і плавно. Не забудьте про дихання. Виконайте те ж в інший бік.



вправи проти целюліту для передньої частини стегнаВправа 3. Підняття ніг сидячи



Сядьте на підлогу і коліна позаду. Одна нога зігнута, іншу підніміть від статі і витягніть, носок потягніть на себе.Підніміть ногу сантиметрів на 20 і знову замініть (але не кладіть на підлогу). Виконайте те ж іншою ногою.



вправи проти целюліту для передньої частини стегнаВправа 4. Піднімання ніг лежачи на спині


Зручно ляжте на спину. Притисніть зігнуті ноги до живота.Одночасно випряміть обидві ноги вгору (шкарпетки не витягуються). Повільно зігніть ноги і знову випряміть.


вправи проти целюліту для передньої частини стегнаВправа 5. Стретчінг



Ляжте на лівий бік, витягніть ліву руку вперед і покладіть на неї голову. Зігніть праву ногу, ліву для більшої стійкості теж злегка зігніть, Візьміться за гомілковостопний суглоб правої ноги і підтягніть його до сідниці. Обережно подайте стегна вперед. Ноги на рівні стегон зімкнути!. Не прогинайтеся!Зберігайте таку позу 15-20 секунд, дихання вільне.Виконайте вправу в іншу сторону (виконувати по 2 рази в кожну сторону).



Теги: целюліт, вправи, вправи проти целюліту, антицелюлітна гімнастика, гімнастика проти целюліту