середу

що корисно для наших ніжок і шкідливо для целюлітуНоги піддаються екстремальним навантаженням, адже в будь-якому положенні, крім положення лежачи, на них припадає найбільше навантаження.Тим, хто довго сидить або стоїть (можливо, на високих підборах або в надто вузьких штанях), не слід дивуватися, що ноги набрякають.



Венах ніг щодня доводиться транспортувати до серця близько 7000 літрів бідній киснем крові - причому вгору, у напрямку, протилежному силі тяжіння. У жінок зі слабкою сполучною тканиною це може призвести до целюліту і до розширення вен. У цьому випадку кров тече до серця повільно і іноді по дорозі відбувається її застій.



Спочатку це призводить до припухлість (ви відчуваєте свербіння в литках, а ноги немов налиті свинцем), надалі - до освіти і розвитку целюліту , венозної сіточки на ногах, а в кінцевому результаті - до варикозного розширення вен.



Це корисно для наших ніг:



Кожен рух, в якому беруть участь м'язи ніг, стимулює циркуляцію крові і зворотний струм венозної крові з вен в серці. Отже, як можна більше ходіть, бігайте, відмовтеся від ліфта на користь сходів.



Вправи з бодіформінгу не тільки роблять ноги красивими і стрункими. Вони також поліпшують зворотний потік крові і тим самим є профілактикою від венозної сіточки і варикозного розширення вен. Припухлості і застої крові проходять, втома відступає ...Досить 15 хвилин гімнастики на день.



Вранці влаштовуйте ногам холодний душ. Крім того, показані контрастні душі.



Одяг не повинна сковувати. Не можна носити «гумові" штани, корсети і вузькі брюки. Уникайте довгого сидіння або стояння. Якщо цього не уникнути, час від часу піднімайте ноги вгору, щоб кров могла краще циркулювати. Будьте обережні: при закиданні ноги на ногу відбувається затиск вен.



Уникайте тривалих сонячних ванн, так як вони збільшують венозну сіточку.



Теги: целюліт, красиві ніжки, вправи проти целюліту