неділю

Стадії целюліту. Процедури проти целюліту

2 ШКАЛИ СТАДІЙ ЦЕЛЮЛІТУ



стадії целюлітуПеред тим як приступити до ліквідації, все ж варто зрозуміти, чи дійсно целюліт присутній або це лише плід уяви, що розігралася. Це важливо хоча б тому, що деякі інтенсивні методи, якщо застосувати їх завчасно, можуть не запобігти, а, навпаки, спровокувати появу ненависної "апельсинової кірки". Але про все по порядку.



Існують дві найбільш поширені шкали стадій целюліту. Перша з них налічує чотири стадії целюліту (від нульової до третьої), друга-вісім. Нульова стадія целюліту в обох шкалах відповідає нормальному стану жирової тканини. У чотириступінчастою шкалою перша стадія визначається так: якщо захопити пальцями ділянку шкіри приблизно в 5 - 10 см, то при несильному поперечному здавлюванні шкіра набуває горбистий рельєф. На другій стадії целюліту подібна картина чітко видно без додаткового стиснення. Обидві ці стадії відповідають "м'якому", або набряклість целюліту. На третій стадії горбки видно без будь-яких маніпуляцій, а при здавлюванні додаються хворобливі відчуття.Такий целюліт вважається "твердим", або фіброзним.



Восьмиступінчастою шкала більш докладно описує перехідні стани. Використовується вона тільки професіоналами, та й то досить рідко. Але якщо в салоні у відповідь на ваші дуже наполегливі розпитування оголосять, що у вас целюліт четвертої стадії, не падайте в непритомність, а уточніть, за якою класифікації.



ПРОЦЕДУРИ ПРОТИ ЦЕЛЮЛІТУ



ЦЕЛЛЮЛИТ - це капсулювання клітин жирової тканини. Пошкоджені клітини починають гальмувати довколишні кровоносні і лімфатичні судини, сприяючи затримці води. Згодом клітини утворюють тверді "грудочки", які і створюють ефект "апельсинової кірки". Причини виникнення целюліту можуть бути різними: погане кровопостачання, недостатнє фізичне навантаження, неправильне харчування, стрес, генетична схильність, гормональне розлад. Целюліт далеко не завжди пов'язаний з вагою, а тим паче-з віком. Важливо знати, що поки він знаходиться в "м'якій" стадії, перемогти його досить просто.



стадии целлюлитаДосить відновити нормальну мікроциркуляцію, щоб жирові клітини повернулися до свого початкового стану. Але на цій стадії важливо не перестаратися. Наприклад, інтенсивний силовий масаж досить швидко "розбиває" погані жирові клітини. Але, як вважають лікарі-естетист, він же може пошкодити їх оболонку, і у відповідь клітини почнуть капсульованих з подвоєною інтенсивністю. Виходить порочне коло. Бійтеся некваліфікованих масажистів і не перебільшуйте проблемму. Незалежно від стадії целюліту перші процедури повинні бути спрямовані на детоксикацію і виведення токсинів і шлаків. Найбільш безпечні та ефективні способи-салонні процедури. Такі як мануальний лімфодренаж і апаратний вакуумний масаж (наприклад, на апаратах LPG, Skintonik). Саме вакуумний апаратний масаж дозволяє торкнутися підшкірні шари. М'яко всмоктуючи шкіру, прилад стимулює обмінні процеси, кровообіг і циркуляцію лімфи.



Дуже важливо відновити нормальну роботу лімфовузлів, зокрема пахового і підколінного. Їх "прокачку" можна провести і самостійно, звертатися в салон для цього немає необхідності. Спочатку висхідним вібруючим рухом опрацьовують найближчий до пахових лімфовузлів ділянку стегна (як внутрішню, так і зовнішню поверхню), потім-його ж плюс наступний за ним ділянку, і так до коліна, після-в один рух від коліна до пахової області. Процедуру рекомендують проводити в перший тиждень буквально через день-два, у подальшому достатньо трьох-чотирьох разів на місяць. Такий масаж нормалізує постачання клітин киснем і живильними речовинами, знімає набряк, що на початковій стадії целюліту і є головною проблемою. Навіть при застарілих формах починати треба з нормалізації цих процесів. Якщо кровотік і лимфоток порушені, організму доведеться докласти багато сил для того, щоб почати розщеплює жир.Якщо ж "канали" прочищені, процес піде набагато легше.



Лікарі-косметологи підкреслюють, що процедури з детоксикації організму перед атакою на целюліт - не примха фахівця і не спроба змусити вас витратити зайві гроші. Це необхідна частина боротьби з деформацією жирової тканини. Дуже хороші результати дає салонна процедура, яка поєднує апаратний вакуумний масаж з прогріванням інфокрасним світлом (апарат LumiceLLe). Справа в тому, що світлові хвилі такої довжини проникають безпосередньо в глиб тканин, не перегріваючи шкіру, і "розтоплюють" жир безпосередньо в місцях його скупчення.