неділю

П'ЯТЬ ОСНОВНИХ СПОСОБІВ АНТИЦЕЛЮЛІТНОГО МАСАЖУ

антицеллюлитный массажПогладжування. Це легкий рух кінчиками пальців, яким починається і закінчується будь-який вид масажу. Воно полягає в простому погладжуванні пальцями тієї чи іншої області тіла. Даний прийом покращує кровообіг в капілярах.



Розтирання. Відрізняється від погладжування тим, що при виконанні цього прийому пальці широко розставлені і щільно прилягають до шкіри, яка зміщується у напрямку до нижчого рівня відділам. Розтирання підвищує тонус шкіри, зменшує товщину підшкірного жирового шару, а також активізує висновок рідини. На ногах даний масажний прийом виконується завжди знизу вгору, а на стегнах-круговими рухами. Не рекомендується при наявності великої кількості поверхневих вен, а також при підвищеній ламкості капілярів.



Інший різновид розтирання виконується так: обхопіть кісточку обома руками, з'єднавши з одного боку великі пальці, а з іншого-мізинці.Тепер педнімайтесь до основи стегна, щільно притискаючи пальці, але не розминаючи тканини. Руки повинні тільки ковзати по шкірі.Такий масаж застосовується для кісточок, гомілок і колін.



Натискання. Буває поверхневим і глибоким. У першому випадку обмежуються тим, що відтягують і відпускають шкіру, домагаючись розм'якшення верхніх покривів. При глибокому розминці захоплюють обома руками як можна більшу ділянку шкіри й підшкірних шарів і розминають, як тісто (уникайте занадто сильного тиску). Поступово руки зближуються. Цей прийом сприяє зникненню зон целюліту і повертає тонус м'язам.



Поплескування. Складається з серії ударів різної інтенсивності. Удари наносяться суглобами стислих в кулак пальців або просто постукуванням пальцями по масажується ділянки тіла.



АНТИЦЕЛЮЛІТНІ МАСАЖНІ "ЗАХОПЛЕННЯ"



антицеллюлитный массажПрийоми у вигляді "захоплень" діють набагато ефективніше, ніж поверхневий антицелюлітний масаж, викликають більший приплив крові і тим самим активізують діяльність судин і благотворно позначаються на сполучної тканини.



Досить 10 хвилин щоденних занять, щоб поліпшити стан шкіри.



Хапальними рухами ви можете масажувати також передпліччя, коліна, живіт. Це рекомендується і після вагітності.



Після процедури нанесіть будь антицелюлітний крем (але не перед масажем, так як ваші руки будуть ковзати і ви не зможете досить сильно захоплювати ділянки тіла).



ЧОТИРИ ПРИЙОМУ АНТИЦЕЛЮЛІТНОГО МАСАЖУ



1. Для живота, стегон, сідниць. Стисніть руку в кулак і кісточками пальців сильно проведіть по шкірі в напрямі зверху вниз, і назад, поки не виникне приплив шкіри і тіло не почне червоніти. (При наявності капілярної сітки слід обмежитися масажем, описаному далі в п.2-4).



2. Для колін, стегон, сідниць. Скласти пальці разом і масажувати шкіру круговими рухами, злегка на неї натискаючи. Кругові рухи роблять як кінчиками пальців, так і великими пальцями, руки при цьому знаходять один на одного.



3. Для внутрішньої сторони рук і стегон. Міцно зайняти шкіру між великим і рештою пальців і розгладжувати у напрямку знизу вгору. При цьому щипати слід не дуже сильно, щоб не виникли синці.



4. Для живота, сідниць, стегон. Великим і вказівним пальцями рук утворіть трикутник і, сильно натискаючи, просувайте їх в гору в напрямі великих пальців. Потім розгладжуйте шкіру, рухаючи великими пальцями вниз.



АНТИЦЕЛЮЛІТНИЙ МАСАЖ ЗА ДОПОМОГОЮ МАСАЖЕРІВ



антицеллюлитный массажДля антицелюлітного масажу за допомогою масажерів потрібна спеціальна щітка з натуральної щетини з довгою зручною ручкою.



Методичні вказівки при виконанні антицелюлітного масажу спеціальною щіткою:



Найкращий час для антицелюлітного масажу - ранок після підйому або вечір, перед тим як лягти спати. Багато хто любить після масажу прийняти душ або ванну. У залежності від чутливості вашої шкіри починайте з м'якою (або напівм'якої) щітки, а потім, коли шкіра звикне, використовуйте більш жорстку.



Не масажуйте ті учаcткі шкіри, де є роздратування або пошкодження. Не масажуйте мокру або вологу шкіру: ви можете її розтягнути, що призведе до розтягування деяких ділянок. Завжди піддавайте масажу суху шкіру сухою щіткою.



Масажувати можна спеціальною щіткою або руками. Існують також вібромасажери. І деякі з них дуже хвалять: мовляв, вони і зручні, і ефективні.



Однак є одне маленьке "але": вібромасажери призводять до вібрації внутрішніх органів, що, у свою чергу, може спровокувати непередбачувані процеси в організмі. Наприклад, якщо використовувати такий масаж в районі живота, це цілком може викликати опущення матки.



Так що краще не лінуватися і навіть у вік технічного прогресу пам'ятати про чудодійну силу людських рук.



АНТИЦЕЛЮЛІТНИЙ МАСАЖ З РІЗНИМИ ЗАСОБАМИ



антицеллюлитный массажДуже ефективний антицелюлітний масаж із застосуванням морської солі і різними отшелушивающими речовинами (наприклад, подрібненими абрикосовими кісточками, грубомеленого кава). Але такий масаж не можна робити частіше одного разу на тиждень. Сіль має сильний ефект, видаляючи зайву воду з тканин, поліпшуючи кровообіг, розігріваючи шкіру. Ви побачите і відчуєте поліпшення відразу. Причому кращі скраби-це саме сіль і кава.



Останнім часом з'явилися незвичайні засоби для антицелюлітного масажу - термоактивні гелі (креми); вони викликають локальний приплив крові в зонах нанесення, що здійснюється завдяки розширенню периферичних поверхневих судин. Можуть застосовуватися і як самостійний антицелюлітний крем (без подальшого масажу).



Через кілька хвилин після нанесення такого гелю спостерігається сильний парниковий ефект і шкіра червоніє (почервоніння проходить через півгодини). Кровообіг на такій ділянці посилюється, шкіра готова буквально "поглинути" все те корисне. що ми нанесемо на неї протягом цих 30 хвилин. ось тут і можна зробити грязьове або водорослеве антицелюлітне обгортання або застосувати антицелюлітний крем з екстрактами кави.



Будь-якому догляду за целлюлитно зоною має передувати видалення відмерлих клітин-пілінг, який можна зробити різними способами (виробляють його при прийнятті водних процедур або перед душем; на суху шкіру):



скористайтеся будь-яким кремом-скрабом для тіла (але краще, якщо в нього входять морська сіль, водорості, кава і т.п.);



або щіткою середньої жорсткості з натуральною щетиною, рукавичкою з сизалю, кінського волосу;



раз на тиждень проведіть більш жорсткий пілінг тільки морською сіллю (наприклад, морська сіль і оливкове масло плюс декілька крапель ефірного масла на вибір).



Тепер шкіра готова з вдячністю сприйняти всі ті корисні компоненти, що ви завдасте.



Ввітріть в проблемні зони антицелюлітний крем, сироватку, гель з термоеффектом і т.п. і помасажуйте (поки крем не вбереться, можна і трохи довше, якщо це не викликає роздратування; оптимальний варіант-5 - 10 хвилин на кожну ногу).



АНТИЦЕЛЮЛІТНИЙ МАСАЖ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ЕФІРНИХ МАСЕЛ



Це масаж із застосуванням ефірних масел здатних проникати через шкіру безпосередньо до органів, які потребують лікування.Унікальна властивість ефірних масел-здатність гармонізувати, приводити до норми різні процеси в організмі. Наприклад, комбінація масел мигдалю, бергомота, перцевої м'яти, лаванди й мандарина дає приємне відчуття, діє підбадьорливо, знімає напругу і приносить відчуття тепла і захищеності.



АНТИЦЕЛЮЛІТНИЙ МЕДОВИЙ МАСАЖ



Цей антицелюлітний масаж проводиться з застосуванням меду. Як ніякий інший, підсилює обмін речовин у шкірі і підшкірно-жирової клітковини, посилює лімфовідтікання, що сприяє схудненню, зменшення проявів целюліту. Мед, віддаючи біологічно активні речовини, адсорбує токсини і сприяє швидкому виведенню їх з організму. Різке поліпшення кровообігу в глибоких шарах шкіри і м'язах покращує живлення внутрішніх органів і тканин.