вівторок

медовий масаж для лікування целюлітуМедовий масаж може виявитися дуже ефективнимметодом лікування целюліту . Ні для кого не секрет, що мед має лікувальні і цілющими властивостями.Віддаючи біологічно активні речовини, мед адсорбує токсини і сприяє швидкому виведенню їх з організму.



У результаті медовий масаж допоможе поліпшити кровообіг і лимфоток в глибоких шарах шкіри і м'язах, буде сприяти очищенню шкіри. Медовий масаж в поєднанні з правильним харчуванням і фізичними навантаженнями не тільки розгладить підшкірні ущільнення і підтягне вашу шкіру, але і поліпшить загальний стан Вашого організму.



Курс медового масажу розрахований на 15 сеансів, що проводяться через день. У даному випадку дуже важливо, що масаж проводиться не кожен день, а саме через день.



Для масажу потрібен натуральний мед - квітковий, липовий або будь-який інший, без добавок і обов'язково не засахарівшійся. В якості доповнення в мед можна вводити ароматичні масла: лимонне, апельсинове, мандаринове, грейпфрутовий масло ялівцю, евкаліпта, лаванди, петит-Грейн. Але з ароматичними маслами будьте обережні - пропорції повинні дотримуватися точно.



Деякі ефірні масла можуть бути дуже концентрованими і навіть викликати опік. До того ж є певні протипоказання в їх використанні. Одним з протипоказань у використанні ефірних масел є вагітність і захворювання молочних залоз.



Розрахунок - 1 чайна ложка меду - 5 крапель олії або суміші масел. Якщо Ви робите масаж стегон і сідниць, досить 2 чайних ложок меду і 5 крапель масел.



Приклади сумішей для медового масажу:



2 чайні ложки меду, 5 крапель лимонного масла, 2 краплі евкаліптової, 2 краплі олії лаванди;



2 чайні ложки меду, 3 краплі лимонного масла, 2 краплі апельсинового, 2 краплі олії лаванди, 3 краплі ялівцю;



2 чайні ложки меду, 5 крапель лимонного масла, 5 крапель апельсинового;



2 чайні ложки меду, 3 краплі лимонного масла, 2 краплі олії лаванди, 5 крапель м'яти.



Мед з маслами змішуються безпосередньо перед масажем. Якщо використовуються декілька олій, то спочатку змішуються олії, потім додається мед і ретельно перемішується.



Тепер переходимо до самого процесу масажу. Мед наноситься на долоні рук і рухами переноситься на масажовану зону. Йде частина суміші, інша залишається на руках. Якщо таких зон кілька - то кожна зона масажується по черзі. Після того, як мед повністю перенесено на тіло, долоні міцно "приклеюються" до тіла і різко відриваються.



Поступово, поплескують руху повинні ставати більш різкими і сильними. Притискайте руки щільніше. Відповідно і відривайте їх більш різко. Мед вбивається в шкіру і на поверхні залишається тільки тоненький шар. Потім на руках починає з'являтися біла маса. На початку вона виходить з пор за руками і залишається на шкірі. А потім більшість маси переходить на долоні. Процедура досить болюча і проводиться хвилин 5-10.



Далі мед змивається теплою водою в нежорсткої мочалкою. Після масажу шкіру обов'язково змастити зволожуючим кремом.



Після масажу залишаються місцями синці, які зникають з плином часу. Лякатися цього не варто. Дуже болюча процедура тільки перші сеанси, далі шкіра адаптується і масаж проходить набагато легше.



Важливо зауважити, що поліпшення стану шкіри йде в основному не за рахунок механічного "вбивання" меду в шкіру, а за рахунок його цілющої дії. Тому немає сенсу мучити себе сильними ударами.



Важливо зауважити, що медовий масаж підходить не всім. Якщо у вас на ніжках чітко видно вінки, судинні сіточки й зірочки, то захоплюватися медовим масажем не рекомендується. У такому випадку вам краще вибрати більш щадний вид масажу. Удачи!



Теги: медовий масаж, лікування целюліту, мед, види масажу