понеділок

розвантажувальний деньЯкщо ти вирішила з усією серйозністю боротися з целюлітом, то очистити організм від шлаків і токсинів, схуднути і привести шкіру в порядок допоможуть розвантажувальні дні раз на тиждень. Вибір полегшеного меню залежить від твоїх смаків та уподобань. Але якщо у тебе проблеми зі здоров'ям, слід враховувати рекомендації лікаря.



Вже після першого розвантажувального дня поліпшується самопочуття, освіжається колір обличчя, але тим не менш, потрібно пам'ятати, що для непідготовленого організму навіть один розвантажувальний день є стресом. Також неправильно проведена розвантаження може нашкодити при різних хворобах шлунка, підшлункової залози і кишечника.



Лікарі радять розвантажуватися на вихідних, тому що з незвички можуть спостерігатися зниження розумової працездатності, слабкість і запаморочення.



Отже, розвантажувальні дні бувають вуглеводні (фруктові, овочеві, на крупах), білкові (кефірів, сирні, м'ясні) і комбіновані (наприклад, м'ясо з овочами). Наведемо найпопулярніші.



Яблучний



У яблуках дуже багато стимуляторів обміну речовин - клітковини, яка, як відомо, добре очищає організм, вітамінів С, B1, B2, P, E, каротину, калію, заліза.



Для розвантажувального дня знадобиться 1,5 кг свіжих або печених яблук, розділених на 5-6 прийомів. Третина з них краще з'їсти в печеному вигляді: при такій обробці в яблуках утворюється більше пектину - одного з кращих адсорбентів. Ще фахівці радять випивати 5 чашок яблучного компоту без цукру.



Є й протипоказання - це хвороби травного тракту.



Кефірний.



Кефірний розвантажувальний день перенести найлегше. Кефір активує травлення, пригнічує процеси гниття в кишечнику, сприяє виведенню кінцевих продуктів обміну речовин.



Для розвантажувального дня знадобиться 1,5 л нежирного (1%) кефіру або йогурту без цукру, розділеного на 5-6 порцій. Кефір жирністю менше 1-го% не принесе користі вашому організму, так містить безліч усіляких шкідливих добавок та консервантів. Також не варто пити сьогоднішній кефір (дата виготовлення на упаковці), так як у першу добу після виготовлення оп підвищує газоутворення і може спровокувати діарею. А якщо кефір простояв у холодильнику більше 3-х днів, то може викликати запор.



Ну і, звичайно, якщо ваш організм погано переносить молочні продукти, то кефірний розвантажувальний день, вам протипоказаний.



Гречаний і рисовий



Гречка забезпечує організм повноцінним харчуванням і величезною кількістю мікроелементів. А поєднання кефіру з гречаною кашею - справжній йоржик для кишечника, який дбайливо і в той же час ефективно позбавить від застояних продуктів обміну, що значно поліпшить перистальтику. Рис відмінно виведе го організму зайву воду, очистить лімфатичну систему, позбавить від токсинів.



Потрібно взяти 1 склянку гречаної крупи залити на ніч 2 склянками окропу, укутати і залишити до ранку (сіль, спеції та олія не додавати!). Також підготуй літр 1% кефіру. Гречку бажано з'їсти в три прийоми, запиваючи кефіром.



Для рисового дня потрібно 1 склянка рису (неочіщсштого) залити склянкою окропу і проварити хвилину, злити воду і зварити рис у 2-х склянках води до готовності. З'їсти в три прийоми.



Гречаний і рисовий розвантажувальні дні практично не має протипоказань.



Соки фреш



Розвантаження на соках дуже корисна для печінки.



Знадобиться 1,5 л будь-якого соку, крім томатного і виноградного. Прийом соку потрібно розділити на 5 порцій. Сік запивай або розводь мінеральної лужною водою.



Протипоказання - гострі захворювання шлунково-кишкового тракту.



І кілька рекомендацій:



- Напередодні розвантажувального дня і після нього полегшу раціон.



- Обов'язково випивай 1,5-2 літри рідини: це може бути мінеральна вода без газу або чай без цукру.



- Не розвантажувався частіше одного дня на тиждень.



Теги: целюліт, лікування целюліту, дієти при целюліті, розвантажувальні дні